Yazar 02:24 Yöresel Lezzetler

KONYA MUTFAĞI

Konya Mutfağı

KONYA MUTFAĞI

Bir çok kültüre ev sahipliği yapmış olan Konya şehri, şehir yapısı ile dikkatleri üzerine çekerken bunun yanında Konya Mutfağı lezzetlerinden bahsetmeden geçmeyelim. Hep birlikte inceleyelim Konya mutfağında bizleri neler bekliyor. Keyifli okumalar.


1-ETLİ EKMEK

Tüm Türkiye’nin her yerinden de bilindiği üzere Konya’nın geleneksel yemeği haline gelen “Etli Ekmek” bizlerin de 1. sıramızda geliyor.

Lahmacuna benzeyen yapısı olan fakat farklı lezzetler ile karşılaşacağınız bu yemek, Konya şehrinin her bir yerinde lezzetle yiyebilirsiniz. İnce bir pide üzerinde yapılan bu yemeği lahmacundan farklı kılan özelliklerinden birisi ise uzun bir şekilde servis edilmesidir.


2-FIRIN KEBABI

Fırın Kebabı listemizin 2. sırasında yer alıyor. Konya şehrine yolu düşen herkesin tadına bakmasını öneririz. Yine aynı şekilde tadına bakan her insanın tadı damağında kalan bu yemek sizler için de oldukça lezzetli gelecektir. 4 saat boyunca pişirilen etlerin lezzetine bakmadan geçmeyin.


3-ARABAŞI ÇORBASI

Konya’nın geleneksel yemeklerinden birisi olan bu yemek lezzet sıramızda yer alan yemeklerden birisidir. Diğer yemeklerden farklı olduğunu da belirtmemiz gerekiyor. Ağızda bırakacağı lezzet tadılmaya değer. Denemeden geçmeyin.



4-SAÇ BÖREĞİ

Anadolu toprakları içerisinde her yerde bulacağınız yemeklerden birisidir. Tek fark ise içerisinde kullanılan malzemenin oldukça bol olması. Üzerine eklenen tereyağı ile lezzetine lezzet katıyor.


5-TİRİT KEBABI

Konya’nın bir sonraki geleneksel yemeklerinden birisi olan “Tirit Kebabı” çoğunlukla düğünlerde ve özel günlerde pişirilen yemeklerdendir. Güveç kabında pişirilen bu yemek içerisinde bolca kırmızı et barındırır.


6-MEVLANA BÖREĞİ

Konya şehrinde hemen hemen her evde pişirilen hamur işi yemeklerinden birisidir. İç harcı olarak maydanoz, soğan, ve bolca kıyma bulunur. Denemeden geçmemenizi öneririz.


7-PAPARA

Yapımı oldukça kolay ve lezzeti de oldukça yerinde olan bu yemeğimizin ismi “papara”. Konya’nın yöresel yemeklerinden birisi olan papara yapımında kullanılan malzemeler bayat ekmek, salça sosu, yoğurt ve tulum peyniridir.


8-HÖŞMERİM TATLISI

Türkiye’nin bir çok yerinde bulabileceğiniz bu tatlıyı Konya şehrinin de bulabilirsiniz. Fakat Konya’da yapılan bu tatlı diğerlerinden farklı olarak kaymak veya ile birlikte servis edilir.


9-SACARASI

Konya’da yöresel tatlı dediğimizde ilk aklımıza gelenlerden “sacarası” tatlısı olacaktır. Tatlının yapımı iki saç arasında pişirildiğinden dolayı bu ismi almıştır. İnce yufka ve bolca antepfıstığı ile yapılan bu tatlı sizler için ilk öncelikliler arasında olasını tavsiye ederiz. Kaymak veya dondurma ile servis edilmektedir.


10-DİLBER DUDAĞI

Ve karşınızda Konya şehrinin en çok şöhret salmış olan tatlısı. Şerbet ile yapılan bu tatlıya ceviz ve antepfıstığı eşlik ediyor. Servis yapılırken üzerine dökülen tereyağı sizler için eşsiz bir lezzet olduğunu hatırlatacaktır. (1)


Türkiye’nin Her Yerinden Konya Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Konya Mutfağı

Last modified: 6 Mayıs 2021

Close