Yazar 11:42 Yöresel Lezzetler

Nevşehir’de Ne Yenir? Sizin İçin 10 Lezzetli Nevşehir Yemekleri Listeledik

Nevşehir Yemekleri >> Nevşehir ‘de Ne Yenir? Nevşehir’in Neyi Meşhur?

Nevşehir’e seyahat planınız mı var? Peki Nevşehir’e gitme sebebiniz tarihi yerler görmek mi, yoksa Nevşehir yemeklerinin tadına bakmak mı? Bize sorarsanız Nevşehir her iki seyahat sebebi içinde beklentiyi karşılayan bir ilimiz.

Nevşehir’de Gezilecek Yerler için blog yazımıza göz atabilirsiniz. Ancak bugünkü konumuz lezzetli Mersin Meşhur Yemekleri !

Haydi Başlayalım !


Sizin İçin 10 Lezzetli Nevşehir Yemeklerini Listeledik.

Testi Kebabı

nevşehir-testi-kebabı

Testi Kebabı, Nevşehir ‘in yöresel yemeklerinden en lezzetlilerinden bir tanesi. Aslında birçok ilimizde testi kebabı olarak meşhur yemeklerimiz var. Ancak testi kebabının Nevşehir’e özgü bir lezzet olmasının sebebi testilerin üretildikleri yer.

Nevşehir’de turistik olarak ilgi çeken 3 bölge var. Ürgüp, Göreme ve Avanos. Testi kebabına özel testiler Avanos bölgesinde üretiliyor. Geleneksel tandırda pişirme mantığına sahip olan yemek şimdilerde fırın ve açık ocaklarda da pişiriliyor.

Düğü Çorbası

Düğü, Anadolu’da kırık pirinç veya inçe öğütülmüş bulgura verilen isimdir. Soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan damak çatlatan bir Düğü Çorbası genellikle ince öğütülmüş bulgurdan yapılıyor. Nevşehir’de esnaf lokantalarında kolaylıkla bulabileceğiniz bu çorbayı kesinlikle denemelisiniz.

Sütlü Çorba

nevşehir-sütlü-çorba

Nevşehir’de ne yenir sorusunun açılış yemeği Sütlü Çorba olabilir. Oldukça hafif bir başlangıç olan Sütlü Çorba oldukça lezzetli. Yine düğü kullanılarak hazırlanan bu çorbanın yapımı çok kolay. Kaynayan sütün içerisine atılan düğü (ince öğütülmüş bulgur) ile pişiriliyor. Üzerine gezdirilen tereyağı ile servis ediliyor.

Soğanlama

Hiç Çi Börek yediniz mi? Görsel açıdan birbirlerine oldukça benzeyen lezzetler. Ancak iç harcı ve pişirilme olarak Soğanlama farklılık gösteriyorlar. Hamurdan yapılan bezeler yuvarlak şekilde açılıyor. Sadece soğan ve baharatlardan hazırlanan iç harç içerisine konuyor ve yarım daire şeklinde katlanıyor. Pişirilme olarak yağsız bir tavada pişirildikten sonra üzerine mis gibi tereyağı sürülüp servis ediliyor. Kesinlikle denenmesi gereken yöresel bir lezzet sizi bekliyor.

Ayva Dolması

nevşehir-ayva-dolması

Hem et ve hem de meyvenin bir arada olduğu Nevşehir lezzetlerinden Ayva Dolmasından bahsedeceğiz size. Bu lezzete kesinlikle hayran kalacaksınız. Çünkü ayvanın mayhoş yapısı yemeğe lezzetini veriyor. Meşakkatli ama bir o kadar lezzetli olan bu yemeği Nevşehir’de kesinlikle denemelisiniz.

Yaprak Sarma

Nevşehir Ürgüp’te çok özel üzüm bağları mevcut. Dolaysıyla hem üzümüne hem de asma yapraklarına rağbet oldukça yoğun. Bu özel lezzetler Nevşehir’de yetişiyorken bu lezzetleri değerlendirmemek olmaz demişler. Nevşehir’deyseniz kesinlikle tadına bakmanız gereken bir lezzet. Zaten yaprak sarmasını kim sevmek ki!

Kayısı Yahnisi

nevşehir-kayısı-yahnisi

Kayısı Yahnisi, Nevşehir’e özel yöresel yemeklerden biri. Gerçekten lezzeti damak çatlatan cinsten. Kuru kayısı ve kuzu eti ile yapılan bu lezzet eğer kayısı yok ise kuru sarı erikten de yapılabiliyor. Nevşehir’de esnaf lokantalarında en kalitelisini yiyebileceğinizin garantisini veririz. Bu Nevşehir yöresel yemeğini kesinlikle denemelisiniz.

nevşehir-otobus-bileti

Nevşehir Tavası

Yörede Nevşehir Tavası veya Nevşehir Sinisi olarak biliniyor. Yapması kolay ancak pişerken etrafa yaydığı koku ile beklemeyi zorlaştıran bir yemek. Kuzu eti, sivribiber, domates, soğan, sarımsak ve birçok baharatla hazırlanan yemek odun ateşinde 2 saat ağır ağı pişiyor. Asıl lezzet katan nokta ise ateşin üzerine koymadan yemeğin üzerine kuyruk yağı ekleniyor. Bu lezzeti denemeden şehirden ayrılmayın deriz.

Kuru Kaymak

nevşehir-kuru-kaymak

Kuru Kaymak oldukça doğal ve gelenekse yöntemler ile yapılan bir lezzet Nevşehir’de. Öncelikli olarak süt tandırın içerisinde uzun bir süre kaynatılıyor. Elde edilen kaymak bakır bir siniye alınıyor ve uzun bir süre kor ateşin üzerinde pişiriliyor. Daha sonra 5 gün kadar dinlenmeye bırakılıyor. Elde edilen lezzet damakta enfes bir tat bırakıyor.

Köftür

nevşehir-köftür

Nevşehir’de Ne Yenir?” diye soruyorsanız sanırım cevaplandırdık. O kadar güzel yemeklerden sonra sıra geldi tatlıya. Kapanışı Köftür ile yapmak istiyoruz. Kendisi Nevşehir en meşhur tatlısı. Nevşehir’de bulunan bağlardaki özel beyaz üzümlerin içerisine un katılıp kaynatılması ile ortaya yöresel bir lezzet çıkıyor.


Türkiye’nin Her Yerinden Nevşehir Otobüs Bileti İçin

biletara.com

Last modified: 7 Ocak 2022

Close