Yazar 17:05 EN' ler

Antalya’nın En İyi Plajları

İşte Antalya’nın En İyi Plajları ! Antalya’nın en güzel plajlarını sizin için hazırladık. Bizimle beraber ufak bir gezintiye çıkmak ister misiniz? Haydi o zaman başlayalım.

Ülkemizin güzelliklerine diyecek yok ancak sıcacık güneşin altında, denizin esintisi yüzümüzde güzel bir plajda olmak gibisi de yok. İşte tatil cenneti Antalya’nın En İyi Plajları ‘ndan 10 tanesi !

Kaputaş Plajı, Kaş

kaputas-plaji

Yukarıdaki görsele dikkatli bakarsanız fark edeceksiniz. Bu plaja ulaşmak biraz zahmetli. Neden mi? Çünkü, şezlonga havlunuzu serebilmek için 187 tane basamak merdiven inmeniz gerekiyor. Ama havlunuzu serip derin bir nefes çektikten sonra denizin turkuaz ve dupduru haline hayran kalacaksınız.

Olimpos Plajı, Kumluca

antalyanın-en-iyi-plajlari-olimpos-plaji

Olimpos Plajı sosyal aktivitesi oldukça yüksek bir plaj. Çünkü, sadece denize girmekle kalmayıp tekne turuna çıkabilir, yamaç paraşütü ile atlayabilir, tüplü dalış yapabilirsiniz. Olimpos Plajı giriş ücreti ise sadece 30 TL (2020 yılı).

İnceboğaz Halk Plajı, Kaş

incebogaz-halk-plaji

Antalya Çukurbağ yarımadasında yer alan İnceboğaz Plajı yarımadanın en ince noktasında yer aldığı için bu ismi almış. Suyu sıcak ve temizdir. Hemen havluları ve plaj çantalarını hazırlayın ! Çünkü İnceboğaz Plajına giriş ücreti yok.

Adrasan Plajı, Kumluca

adrasan-plaji

İşte aşık olunası bir manzaraya sahip Adrasan Plajı. Hem mavi hem de yeşilin tüm tonlarını Adrasan Plajı ‘nda keşfedebilirsiniz. Bu arada söyleyelim Adrasan Plajına giriş ücretsiz. Ancak şemsiye ve şezlong isterseniz yaklaşık 15 TL tutarında bir bedeli gözden çıkarmalısınız.

Mermerli Plajı, Kaleiçi

antalyanın-en-iyi-plajlari-mermerli-plaji

Hem sakin hem de temiz bir denize sahip Mermerli Plajı. Ancak çocuklu aileler için pek uygun değil. Çünkü çocukların oynayabileceği bir kumsal alan yok. Ayrıca dik bir merdivenden inilerek buraya ulaşılıyor. Mermerli Plajı giriş ücreti kişi başı 20 TL. Dışarıdan yemek yetirmek yasak. Ama endişelenmeyin plajdaki restoranlardan sipariş verebilirsiniz.

İnciraltı Plajı, Muratpaşa

inciralti-plaji

İnciraltı Plajı tamamen kayalıklardan oluşuyor. Denizin hemen kıyısına yapılan ahşap platformlar ve merdivenler ile plaja ulaşım sağlayabiliyorsunuz. İnciraltı Plajı giriş ücreti 10 TL kadar. Yanınızda yiyecek getirebilirsiniz. Ama bunların yanı sıra bu plajın denizinin rengine aşık olabilirsiniz.

otobus-bileti

Konyaaltı Halk Plajı

antalyanın-en-iyi-plajlari-konyaalti-halk-plaji

Konyaaltı Plajı Antalya’nın en ünlü plajlarından biridir. Çünkü Antalya’da bulunan en uzun plajdır. Uzunluğu yaklaşık 7,5 km kadar. Ancak bu mesafenin sadece 1500 metrelik kısmı halk plajı olarak kullanılıyor. Sosyal imkanları oldukça fazla olan bu plaja girişler ücretsizdir.

Kleopatra Plajı, Alanya

kleopatra-plaji

Neden Kleopatra diye sorabilirsiniz. Çünkü, rivayete göre dönemin generali Alanya ve çevresini Kleopatra’ya hediye etmiş. Kleopatra’da burada denize girmeyi çok severmiş. Altın sarısı sahili ve masmavi deniziyle kesinlikle gidilmesi gereken bir yer. Üstelik girişlerde ücretsiz.

Phaselis Plajı, Kemer

antalyanın-en-iyi-plajlari-phaselis-plaji

Phaselis Antik Kenti’nin hemen yanında Phaselis Plajı. Biz plajı diye bahsediyoruz ancak buranın 3 farklı plajı var. Merkez Liman, Kuzey Liman ve Güney Liman olarak. Denizi sığ, dalgasız ve tertemiz. Giriş ücretsiz. Sosyal imkanlar yok denecek kadar az.

Lara Plajı, Serik

lara-plaji

Lara Plajı diye bahsediyoruz ancak bir diğer ismi de Altınkum Plajı. Kumsalı büyük ve geniş, ince kumlu bir yapıya sahip. Güzel bir haber daha verelim kamp yapmayı sevenler için kamp kurmanızı sağlayacak alanlarda mevcut. Bu muhteşem doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

www.biletara.com

“Aradığın Bilet Burada”

Last modified: 4 Ağustos 2021

Close