Yazar 14:28 Yöresel Lezzetler

Antalya’da Ne Yenir? Sizin İçin 10 Lezzetli Antalya Yemekleri Listeledik

antalya-hibes

Antalya Yemekleri >> Antalya’da Ne Yenir? Antalya’nın Neyi Meşhur?

Antalya‘ya seyahat planınız mı var? Peki Antalya’ya gitme sebebiniz tarihi yerler görmek mi, yoksa Antalya yemeklerinin tadına bakmak mı? Bize sorarsanız Antalya her iki seyahat sebebi içinde beklentiyi karşılayan bir ilimiz.

antalya-hibes

Antalya’da Gezilecek Yerler için blog yazımıza göz atabilirsiniz. Ancak bugünkü konumuz lezzetli Antalya Meşhur Yemekleri !

Haydi Başlayalım !

Antalya Otobüs Bileti İçin Tıklayın


antalya-bohcasi

1. Antalya Bohçası

Antalya Bohçası ya da Alanya Bohçası. Aslında bildiğimiz krep hamuru ile hazırlanan bir lezzet. Ancak Antalya’da yemek istediğiniz öğüne göre iç harcını değiştirerek farklı farklı tüketebileceğiniz bir lezzete dönüşüyor.

Genellikle lor peyniri ve maydanoz konulup bohça haline getirilerek tüketiliyor. Ama siz akşam yemeğinde yemek isterseniz içerisine biraz kuzu eti ekleyerek bambaşka bir lezzete dönüştürebilirsiniz.


antalya-biber-frigya-dolmasi

2-Biber Frigya Dolması

Klasik biber dolması gibi düşünebilirsiniz. Ancak bildiğiniz biber dolmalarından biraz farklı Biber Frigya Dolması. Bu yüzden Antalya yöresel yemekler içerisinde yer alıyor. Kendisi biraz içli köfteye benzetiliyor. Ancak içerisinde bulgur yok.

Biberlerin içerisine köfte harcı doldurularak yapılıyor. Ama bu kadarla kalmıyor. Yumurta, un, yumurta, galeta uu sıralamasıyla kızgın yağ ile buluşan biber dolması diğerlerinden çok farklı bir hal alıyor. Yedikçe yemek isteyeceğine eminiz.


antalya-enginarli-girit-kebabi

3Enginarlı Girit Kebabı

Enginarlı Girit Kebabı, Yunan mutfağından Antalya yöresel yemekler listelerine girmiş, yöreselleşmiş bir lezzettir. Antalya seyahatinizde kesinlikle denemeniz gereken bir yemektir.

Kuşbaşı et, soğan, tereyağı ve enginarların birleşmesi ile yapılıyor. Ancak aranızda enginar fikrinden hoşlanmayanlar olabilir. Ama enginarın yemeğe kattığı o dokuyu tadınca kesinlikle fark edeceksiniz. Bazı bölgelerde kuşbaşı et yerine köfte kullanılarakta yapıldığı görülüyor. Ancak tarifin orijinali kuş başı etli.


antalya-goce-corbasi

4- Göce Çorbası

Buğday’ın iri olarak çekilmiş haline Göce bulguru adı veriliyor. Göce bulguru ile yapılan bu çorba oldukça pratik ve sağlıklı bir çorba.

Antalya yöresinde sıklıkla yapılan ve tüketilen bu Göce Çorbası, yoğurt, yumurta ve un ile terbiye edilir. Üzerine eklenen naneli tereyağı sosu ile lezzeti adeta ikiye katlanır.


antalya-hibes

5-Hibeş

Antalya mutfağında önemli bir yeri vardır Hibeşin. Meze yada genellikle et yemeklerinin yanında sos olarak tüketiliyor. Ama Antalyalılar Hibeşi ekmeklerine sürerek kahvaltılarında da tüketiyorlar.

Hibeş, tahin be limonun birleşimi ile oluşuyor. ancak içerisine eklenen sarımsak ve baharatlar Hibeşin tadını devleştiriyor.


antalya-otobus-bileti

antalya-huluklu-corba

6-Hülüklü Çorba

Hülüklü Çorba, Antalya yöresel yemekler kategorisinde Antalyalıların sofrasından eksik olmayan bir lezzet. Antalya’da Gülüklü Çorba yada Alanya düğün çorbası olarakta anılır.

Sarımsaklı, bol tavuk etli ve bol yoğurtlu bir çorba. Ama aynı zamanda salçalı versiyonuda var. Oldukça besleyici bir çorba olan bu çorbayı kesinlikle denemelisiniz.


antalya-kuru-borek


7-Kuru Börek

Kuru Börek, Antalya mutfağının oldukça bilinen lezzetlerindendir. Antalya seyahatinizde kesinlikle tadına bakmanız gerek.

Genellikle ıspanakla yapılan kuru börek, peynirli, kıymalı ya da patlıcanlı da yapılabiliyor. Hatta hamur malzemelerine tuz eklemeden, harç olarak ceviz, kuru üzüm, toz şeker, tarçın karışımları ile tatlı bir börekte elde edebilirsiniz.


antalya-laba-dolmasi

8- Laba Dolması

Anadolu’nun bir çok yöresinde karşılaşabileceğimiz bir lezzet. Aslında bilinen adıyla kaburga dolması. Ancak Antalya’da Laba Dolması olarak karşımıza çıkıyor. Antalya’nın önemli etli yemeklerinden. Genellikle özel günlerde yapılıyor.

Kuzu kaburgasının içerisine hazırlanan iç pilav eklenip 1 saat kadar fırında pişiriliyor. Zahmetli bir yemek olan Laba Dolmasını yemek bir o kadar keyifli. Antalya’da iseniz kesinlikle denemeniz gereken bir lezzet.


antalya-kirkitle

9- Kirkitle

Krokan seviyor musunuz? Ya da bayramlarda yediğimiz susamlı ballı şekeri hatırlıyor musunuz? Eğer bahsettiğimiz bu tatları biliyor ve seviyorsanız Kirkitleye bayılacaksınız.

Kavrulmuş susam ve üzüm pekmezinden hazırlanan krokan yapısında lezzet genellikle atıştırmalık olarak tüketiliyor. Çayın, kahvenin yanında tüketebilirsiniz. Yada sokak lezzetleri olarak Antalya sokaklarında bu lezzete ulaşabilirsiniz.


antalya-finike-muz-tatlisi

10- Finike Muz Tatlısı

Antalya’da Ne Yenir?” diye soruyorsanız sanırım cevaplandırdık. O kadar yemekten sonra sıra geldi diğer tatlımıza. Finike Muz Tatlısı, Antalya mutfağına ait bir lezzet.

Muzların üzerine portakal suyu ve tarçın karışımı sos dökülür. Fırına atıldıktan sonra üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerine hindistan cevizi serpilir servis edilir. Nefis kokusu ve hafif tadı ile favori tatlılarınızdan biri olmaya aday.


Türkiye’nin Her Yerinden Antalya Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Last modified: 21 Haziran 2021

Close