Yazar 16:42 EN' ler

Türkiye’nin En Güzel Koyları

sarsala-koyu

İşte Türkiye’nin En Güzel Koyları ! Türkiye’nin en güzel koylarını sizin için hazırladık. Bizimle beraber ufak bir gezintiye çıkmak ister misiniz? Haydi o zaman başlayalım.

Ülkemizin güzelliklerine diyecek yok ancak hem yeşilin hem de bir araya geldiğinde adeta mest oluyoruz. İşte bizi mest edecek, Türkiye’nin En Güzel Koyları ‘ndan 10 tanesi!

Kabak Koyu

turkiyenin-en-guzel-koylari-kabak-koyu

Koyun bir kısmı kayalıklı. Ancak bu kayalıklar üzerinden nefes kesen bir manzaraya şahitlik edeceksiniz. Turkuaz renkteki deniz sizi adeta büyüleyecek.

Kabak Koyuna Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bulunan Kabak Koyuna gidebilmek için öncelikle Muğla Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Ancak Kabak Koyuna ulaşmak için Fethiye Otogar ‘ında indikten sonra Faralya Kabak dolmuşlarına binmeniz yeterli olacaktır.

Akvaryum Koyu

turkiyenin-en-guzel-koylari-akvaryum-koyu

Suyu hem temiz hem de berrak. Bundan sebeptir ki ismi Akvaryum Koyu. Çünkü denizinde yüzerken kendinizi akvaryumda yüzüyormuşçasına hissediyorsunuz.

Akvaryum Koyuna Nasıl Gidilir?

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde bulunan Akvaryum Koyuna gidebilmek için öncelikle Muğla Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Bitez ve Gümbet’in tam arasında kalan bu cennet koya iki şekilde ulaşabilirsiniz. İlk olarak Bitez’den başlayan minik bir patika yol. Ama söylemeden geçemeyeceğiz bu yol oldukça zor. İkinci yol ise deniz yolu ile ulaşım sağlamak.

Adrasan Koyu

turkiyenin-en-guzel-koylari-adrasan-koyu

Ulaşımı kolay, sosyal imkanları fazla ama buna rağmen hala güzel ve temiz olan bu koyu kesinlikle ziyaret etmelisiniz.

Adrasan Koyuna Nasıl Gidilir?

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Adrasan Koyuna gidebilmek için öncelikle Antalya Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Ancak Adrasan Koyuna ulaşmak için Antalya Otogar‘dan kalkan çiçek tur minibüslerine binmeniz yeterli olacaktır.

Kekova Koyu

turkiyenin-en-guzel-koylari-kekova-koyu

Kekova son zamanlarda batık şehir olarak ün kazandı. Otantik ve bir o kadarda mistik bir bölge olan bu bölgeyi kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Kekova keşfedilmek üzere tüm güzelliği ile sizi bekliyor.

Kekova Koyuna Nasıl Gidilir?

Antalya’nın Demre ilçesinde bulunan Kekova Koyuna küçük, şirin ve kayalık bir adadır. Adaya ulaşabilmek için önce Antalya Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Ancak Kekova Koyuna ulaşmak için Antalya Otogar‘ dan kalkan Kekova minibüslerine binmeniz yeterli olacaktır.

Kargı Koyu

turkiyenin-en-guzel-koylari-kargı-koyu

Burası dalış meraklılarının uğrak noktası çünkü adeta bir doğal akvaryum. Ayrıca gece yürüyüşlerinde çok hoş bir kokunun eşlik ettiği bu koyu eğer Muğla’ya yolunuz düşerse kesinlikle ziyaret edin. Hoş kokunun sebebi koyun etrafında bulunan dağlarda yetişen günlük ağaçları.

Kargı Koyuna Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Kargı Koyuna gidebilmek için öncelikle Muğla Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Datça Otogar‘ da indikten sonra yürüyerek yada ilçe merkezden kalkan minibüslere binerek Kargı Koyuna ulaşabilirsiniz. Ama belirtmek isteriz ki sıcakta yarım saat yürümek sizi biraz yorabilir.

Torba Koyu

turkiyenin-en-guzel-koylari-torba-koyu

Hem yeşile hem de mavinin tonlarına doyacağınız bir koy burası. Ayrıca antik kalıntılar açısından da farklı seçeneklerde sunuyor. Sosyal imkanlar açısından da oldukça rahat. E hadi ne duruyorsunuz çantanızı hazırlayın!

Torba Koyuna Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Bodrum ilçesinde bulunan Torba Koyuna gidebilmek için öncelikle Muğla Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Ancak Torba Koyuna ulaşmak için merkezden kalkan minibüslere binmeniz yeterli olacaktır.

Kleopatra Koyu

kleopatra-koyu

Çeşmenin saklı güzelliği Kleopatra Koyu. Neden mi saklı? Çünkü henüz ulaşım sorunu çözülemedi. Ya kendi aracınızla yada deniz yolu ile ulaşabilirsiniz. Bu sebeptendir ki hala temiz, güzel ve görülmeye değer.

Kleopatra Koyuna Nasıl Gidilir?

İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan Kleopatra Koyuna gidebilmek için öncelikle İzmir Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Ancak Kleopatra Koyuna ulaşmak biraz zor. Çünkü merkezden veya ilçeden bir ulaşım biçimi yok. Kendi özel aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Palamutbükü – Datça – Marmaris

palamutbuku

Uzun ve taşlık bir sahili vardır. Ulaşımı Datça merkezden oldukça kolaydır. Bu bölgenin bir diğer artısı da yatlar ve tekneler için bir limana sahip olması. Eşsiz manzarası da cabası tabi ki.

Palamutbüküne Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Datça ilçesinde bulunan Palamutbüküne gidebilmek için öncelikle Muğla Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Ancak Torba Koyuna ulaşmak için Datça Otogar‘da indikten sonra Palamutbüküne giden minibüslere binmeniz yeterli olacaktır.

Bademli Koyu

turkiyenin-en-guzel-koylari-bademli-koyu

Bademli Dikili’ye bağlı bir mahalle ve eşsiz koylara sahip bir bölge. Masmavi ve tertemiz denizi ile keşfedilmeyi bekleyen bir yer. Burada birden fazla koy var bazıları şöyle: Killik Koyu, Zindancık Koyu ve Hayıtlı Koyu.

Bademli Koylarına Nasıl Gidilir?

İzmir’in Dikili ilçesinde bulunan Bademli Koyuna gidebilmek için öncelikle İzmir Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Ancak Bademli Koyuna ulaşmak için Dikili Otogar ‘da indikten sonra özel araçla devam etmek durumundasınız. Çünkü maalesef ilçeden bir ulaşım biçimi yok.

Sarsala Koyu

sarsala-koyu

Mavinin her tonunu deneyimleyebileceğiniz, temiz bir suda keyif yapabileceğiniz, sakin bir koy olduğu için keyifle güneşlenebileceğiniz bir yer Sarsala Koyu.

Sarsala Koyu‘na Nasıl Gidilir?

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan Sarsala Koyuna gidebilmek için öncelikle Muğla Otobüs Bileti alarak şehre ulaşım sağlamanız gerekiyor. Dalaman‘a geldikten sonra belediye otobüslerine binmeniz yeterli olacaktır. Ama uyaralım yolları biraz zorlu ve virajlı, kendinizi buna hazırlayın.

www.biletara.com

” Aradığın Bilet Burada! “

Last modified: 19 Ekim 2021

Close