Yazar 23:33 Yöresel Lezzetler

EDİRNE MUTFAĞI

Edirne Mutfağı

EDİRNE MUTFAĞI

Bir çok kültüre ev sahipliği yapmış olan Edirne şehri, şehir yapısı ile dikkatleri üzerine çekerken bunun yanında Edirne Mutfağı güzelliklerinden bahsetmeden geçmeyelim. Hep birlikte inceleyelim Edirne mutfağında bizleri neler bekliyor. Keyifli okumalar.


1-TAVA CİĞERİ

Şehrin En güzel ve en leziz yemeklerinden birisi olan “Tava Ciğeri” yemeği sizler için 1. sırada bulunuyor. Lezzetini bilen her bir kişi için Edirne’ye gitmelerine sebep olacak bir konumda.


2-PİYAZE

Kuzu eti ile yapılan ve lezzetine doyamayacağınız en güzel yemeklerden birisidir. Yemeğin diğer ismi ise soğan dolmasıdır. İçine bırakılan harç oldukça dolgun durumdadır.


3-KANDİLLİ MANTI

Edirne’nin bir sonraki lezzetlerinden birisi olan kandilli mantı listemizde 3. sırada yer alıyor. Hamur işi yemeklerinin başlarında gelen bu yemeğin içerisinde tavuk göğsü veya içerisine tavuk ciğeri bırakılmaktadır.


4-ELBASAN TAVA

Elbasan Tava Edirne’nin yöresel yemeklerinin başlarında geliyor. Bu yemeğin tadına bakan her insanın 2. defa yemeden masadan kalkmak istemediğini de belirtmemiz gerekiyor. Afiyet olsun.



5-CİĞER SARMA

Yemeğin yapılışı her ne kadar zahmetli olsa da lezzeti de o kadar güzel olacaktır. Yemek pişmeye başlarken kokusu oldukça güzel olacağından sabrınızı zorlayacaktır. Ciğer sarma yemeğimiz listemizde yer alıyor ve siz değerli okurlara tavsiye ederiz.


6-MUTANCANA

Edirne şehrinin bir sonraki lezzetlerinden birisi ise Mutancana ismindeki yemektir. Yemeğin tarihini ise Osmanlı Devletine kadar da uzanmaktadır. Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemekler arasında olduğu söylenmektedir.

Yemeğin içerisinde ise badem, incir ve kırmızı et bulunmaktadır.


7-ZERDE

Edirne şehrinin yöresel tatlılarından birisidir. Osmanlı döneminden günümüze gelene tatlı çeşitlerinden biridir. Kutlama ve özel günlerde Osmanlı vatandaşına dağıtılan bir tatlıdır.


8-ZİRVA

Edirne’ye özgü bir diğer yemek çeşitlerindendir. Bu yemeği farklı kılan özelliği ise kurumuş meyvelerden ve kuzu eti ile yapılmasıdır. Mutancana yemeğine her ne kadar benzemiş olsa da aralarında lezzet farkı vardır.


Türkiye’nin Her Yerinden Edirne Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Edirne Mutfağı

Last modified: 6 Mayıs 2021

Close