Yazar 18:00 Yöresel Lezzetler

ÇANAKKALE MUTFAĞI

Çanakkale Mutfağı

ÇANAKKALE MUTFAĞI

Bir çok kültüre ev sahipliği yapmış olan Çanakkale şehri, şehir yapısı ile dikkatleri üzerine çekerken bunun yanında Çanakkale Mutfağı lezzetlerinden bahsetmeden geçmeyelim. Hep birlikte inceleyelim Çanakkale mutfağında bizleri neler bekliyor. Keyifli okumalar.


1-METEZ

Çanakkale’nin geleneksel yemeklerinden birisi olan “metez” ülkemizin bir çok yerinde de bulunuyor. Aralarındaki fark ise diğer bölgelerde içerisine patates bırakılırken Çanakkale’ye özgü olan bu yemekte iç harcı olarak kıyma kullanılmasıdır. (1)


2-İSKORPİT ÇORBASI

Deniz ürünleri yemekleri özdeşleşmiş olan Çanakkale, iskorpit çorbası ile de tanımlanmaktadır. Geleneksel yemeklerinden birisi olan iskorpit çorbası bizler için 2. sırada önerilerimiz arasında.


3-MELKİ

Melki mantarı ile yapılan Çanakkale yemeklerinden birisidir. Yemeğin içerisine eklenen sos sizler için oldukça keyif bir yemek haline gelecektir. Önerilerimiz arasında 3. sırada yerini alan yemeğimizi tatmanızı tavsiye ederiz.



4-TUMBİ

Çanakkale’nin yöresel yemeklerinden birisi olan “tumbi” sizler için önerilerimize ekliyoruz. Yapımında İnce bulgur, patlıcan, maydanoz bulunmaktadır. daha sonra fırınlanarak pişirilir.


5-PATLICAN KAPAMA

Çanakkale mutfağı yöresel yemeklerinden olan diğer yemeğimiz ise “patlıcan kapatma” yemeğidir. Patlıcan içerisinde pirinç pilavı olan bu yemek sizler için listemize giren yemeklerdendir.


6-TUZLU SARDALYA

Çanakkale’de balık ile yapılan yemek çeşitlerinin de oldukça fazla olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Bunlardan birisi olan tuzlu sardalyadır. yapımı biraz zahmetli olmuş olsa da vazgeçilmez lezzetlerindendir


7-PEYNİR HELVASI

Çanakkale’nin en leziz tatlılarından birisidir. Yapımında kullanılan malzemeler; tereyağı, tuzsuz taze peynirin birleşimi ile yapılan en güzel ve en farklı tatlılardan birisidir. Servis edilirken de üzerine dondurma veya tarçın ilave edilir.


8-BASMA HELVASI

Bir sonraki yöresel tatlılardan birisi olan basma helva yapımında un, şeker, zeytinyağı, ve ceviz kullanılıyor. Bu tatlı Çanakkale’ye gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken tatlılardan biridir.


9-OVMAÇ ÇORBASI

Ovmaç yada oğmaç çorbası olarak bilinen bu lezzetli çorba Çanakkale mutfağı yemeklerindendir. Yapımı oldukça basit olan fakat lezzeti de bir o kadar da yüksek olan bu yemeğimizi denemeden geçmeyin.


10-ÇIRPMA

Ispanak, yeşil soğan, un ve zeytin yağı ile yapılan yemeklerden biridir. Çanakkale’nin geleneksel lezzetlerinden birisi olan çırpma yemeği tavsiye ettiğimiz yemeklerden birisidir.


Türkiye’nin Her Yerinden Çanakkale Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Çanakkale Mutfağı

Visited 5 times, 1 visit(s) today

Last modified: 6 Mayıs 2021

Close