Yazar 14:49 Yurt İçi Gezi Rehberi

İzmit’te Gezilecek Yerler

İzmit’te Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan İzmit.

Türkiye’nin Her Yerinden İzmit Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan tarihi şehirlerimizden birisi olan İzmit şehrinde nereleri gezebiliriz?

Önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış?

İzmit mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

İzmit’te Gezilecek Yerler


izmit-seka-park

Seka Park

İzmit ‘te Gezilecek Yerler dedikten sonra ilk durağımız Seka park oldu. hem şehir merkezinde bulunan sahile sıfır bir şekilde yapılan bir projelerden biridir. hem de Dünyanın en büyük alana sahip olan parklarından birisidir. İnsanların sürekli akın etmiş olduğu en iyi dinlenme yerlerinden birisidir diyebiliriz. Hafta sonlarında aileniz ile gezilecek en güzel yerlerden biridir. Sonuç olarak Seka Park her zaman misafirlerini bekliyor.


izmit-saat-kulesi

Saat Kulesi

Osmanlı Padişahı Sultan II. Abdulhamit’in tahta çıkışının 25 yıl. yıldönümü nedeniyle İzmit belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Hatta yapılan açıklamalarda Saat kulesinin temeli 1900 yılında atılmıştır ve 9001 yılında da tamamlanmıştır. Ayrıca saat kulesinin Projesi Mimar Vedat Bey tarafından sağlanmıştır.


izmit-selim-sirri-pasa-konagi

Selim Sırrı Paşa Konağı

Selim Sırrı Paşa Konağı inşası 1982 yılında tamamlanmıştır. Konumu ise İzmit Hacı Hasan Mahallesi Yeni Çeşme sokakta bulunmaktadır. hem Osmanlı’nın ilk yol ve köprü gezici mühendisi unvanına sahip olup hem de 1888-1894 yılında İzmit’te vali olan Selim Sırrı Paşa’nın, çizimini bizzat kendisinin yaptığı Selim Sırrı Paşa Konağı 1892 yılında inşa edildi.

Bunlara ek olarak 19. yüzyıl sivil mimarlık örneği olan Sırrı Paşa Konağı, ahşaptan yapılmıştır ve konağın iç duvarları antik heykel ve mimari parçalarıyla süslenmiştir. Konağın müştemilatı, Fransa’dan getirilen tuğlalarla örülmüştür.


biletara-com-izmit

izmit-gayret-gemi-muzesi

Gayret Gemi Müzesi

1946 yılında ABD tarafından üretilen savaş gemisine Everson adı verilmiştir. Sonrasında 1973 yılında Everson gemisini Türk donanma komutanlığına vermiştir. İsmi ise Gayret adı verilmiştir. Gayret bundan böyle 20 yıl boyunca Türk donanma gemisi olarak hizmet etmiştir. 1955 yılında ise hizmet dışına çıkmıştır. Valilik, belediye ve donanma tarafından “Müze-Gemi” olarak projeye imza atılmıştır ve sonuç olarak Gayret yeniden dekor edilerek 1997 yılında Müze olarak kullanıma açılmıştır.


izmit-kocaeli-bilim-merkezi

Kocaeli Bilim Merkezi

Kocaeli Bilim Merkezi, Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortak kararı ile harekete geçen bir projedir. Ayrıca Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Kocaeli 1934 yılında temeli atılan Seka kağıt fabrikası 8.500 metrekarelik alan üzerinde yer almaktadır. 70 yıl kağıt üretimi gerçekleştiren Seka Kağıt Fabrikası restore edilerek yoluna Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi olarak devam etmektedir.


kocaeli-izmit-kagit-muzesi

Kocaeli Müzesi

Kocaeli ili İzmit İlçesi Kozluk Mahallesi bulunmaktadır. Ayrıca Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi olarak hizmet veren alan içinde Tamir Atölyesi, Su Deposu, Lojman Binası yer almaktadır. Müze içerisinde Paleolitik, Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergilenmeye devam etmektedir. Sonuç olarak gitmeden olmaz diyebileceğiniz yerlerden birisidir.


izmit-seka-kagit-muzesi

Seka Kağıt Müzesi

Seka Kağıt Müzesi 1934 yılında yapımı başlamıştır. Üstelik 1936 yılında ise ilk yerli kağıt üretimini gerçekleştirmiştir Seka Kağıt Müzesi, 1997’de özelleştirme kapsamına alınmıştır. Fabrikanın 80. yılında ise müze yapılma kararı alınmıştır. Bu nedenle İzmit’te dikkat çeken yerlerden birisi de burasıdır.


izmit-fevziye-cami

Fevziye Camii

İzmit merkezinde yer alan camii Osmanlı döneminin yapılarından birisidir. 16.YY yarısında İzmitli olan Mehmet Bey tarafından yaptırılmıştır. Hatta ilk yapımı Mimar Sinan olarak düşünülmektedir. 1884 ve 1999 depremlerinde tümüyle yıkılmış olan yapı aslına uygun olarak yeniden yapılmıştır


izmit-yeni-cesme

Yeni Çeşme (Ali Ağa Çeşmesi)

1822 yılında II. Mahmud’un berberbaşı Ali Ağa tarafından yapılmıştır. Çeşmenin haznesi taştan ve harçtan yapılırken çeşmenin yüzeyi mermer ile yapılmıştır. Ayrıca mermer üzerine II Mahmud’un tuğrası vardır. Çeşmenin kitabesi de Keçecizade İzzet Mehmet Efendi’ye aittir.


izmit-yuvacik-baraji

Yuvacık Barajı

Yuvacık Barajı 2 büyük derenin birleşmiş olduğu bir konumda yer almaktadır. Yuvacık beldesi tarafından edilen bu baraj oluşturmuş olduğu doğal güzelliği sayesinde görülmeye değer bir hale gelmiştir. Bir yandan körfez diğer yandan da İzmit manzarası ile eşsiz bir doğallık güzellik sizleri bekliyor. Sonuç olarak görmeden gitmemeniz gereken yerlerden biridir ve tavsiyelerimizdendir.


izmit-harikalar-sahili

Harikalar Sahili

30.000 metrekarelik alanda yer alan Harikalar sahilinde masal kahramanları örnek alınarak yapılan bu proje sadece çocukların değil yetişkinlerinde dikkatini çekmekte. Aileniz ile güzel vakit geçirmek için oldukça güzel alternatifler sunan bu eğlence dolu ortam sizler için de heyecan verici olacaktır. Hem çocukların eğlencesi hem de yetişkinlerin stresten uzak kalacağı sahil manzarası sizlere güzel bir görüntü sunacaktır.


Türkiye’nin Her Yerinden İzmit Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Visited 22 times, 1 visit(s) today

Last modified: 22 Haziran 2021

Close