Yazar 11:58 Yurt İçi Gezi Rehberi

MANİSA’DA GEZİLECEK YERLER

Manisa’da Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Manisa.

Türkiye’nin Her Yerinden Manisa Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Manisa şehrimizde incelemeler yaptık. Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış, Manisa mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

MANİSA’DA GEZİLECEK YERLER


1-KURŞUNLU KAPLICALARI

Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alır. Yeşil vadi içinde bulunan bu doğal kaplıcalar sizler için şifa dağıtmaya devam ediyor. Üstelik su içerisinde bulunan mineraller sayesinde (kalsiyum sülfat, bikarbonat, sülfat ve hidrojen sülfür) bir çok hastalığınız son bulabilir. Yediden yetmişe herkesin merak ettiği kaplıcalar sizler için de hazır bir şekilde beklemektedir.


2-ATATÜRK KENT PARKI

Manisa halkının daha güzel zaman geçirebilmeleri için 2015 yılında yapılan ve yapıldığı günden itibaren büyük ilgi gören Atatürk Kent Parkı dışarıdan gelen misafirleri için de her daim hizmete açık durumda. Üstelik park içerisinde kafe ve restoran da bulunmaktadır. Üstelik daha sağlıklı bir şekilde yaşam tarzı sürmek isteyenler için park içerisinde spor tesisleri de bulunmaktadır. Aileniz veya sevdiklerinizle vakit geçirebileceğiniz en güzel ortamlardan biridir.


3-ŞEHZADE PARK

Manisa şehrinde bulunan bir sonraki odak noktamız Şehzade Park. Çünkü her yaştan insan grubuna hitap eden bu park içerisinde kültürel, tarih ve sosyal olarak sizleri bir yolculuğa çıkartıyor. Ayrıca park içerisinde bulunan minyatür kaleler, camiler, Dioramik Mesir Müzesi de bulunmaktadır. Çocuklarınız ve bireylerin zamanınızın en güzel bir şekilde geçirebileceğiniz bu park sizler için her açık konumda bulunmaktadır.



4-SULTAN CAMİİ

Sultan Camii Kanuni Sultan Süleyman’ın Annesi Ayşe Sultan tarafından 1522 yılında yaptırılmıştır. Cami, Osmanlı kültürünü yansıtan bir şekilde tasarlanmıştır. Cami çevresinde hamam, darüşşifa da vardır. Osmanlı devletinden kalan önemli eserlerden birisidir. 2007 yılında yeniden restorasyon çalışmaları ile birlikte 2008 yılında ibadete açılmıştır.


5-AİGAİ ANTİK KENTİ

Ve işte sizleri bir sonraki tarih öncesi olan yapıya götürüyoruz. Aigai Antik Kenti

Manisa’nın 50 km. ilerisinde bulunan Köseler Köyü yakınlarında bulunan Aigai Antik Kenti Batı Anadolu’da bulunan Aiol kentinden biridir. Yapım tarihine indiğimizde milattan önce 8. yüzyılda karşılaşmış oluyoruz. Ancak aradan geçen zamanla beraber milattan sonra 17’inci yılındaki yaşanılan depremden dolayı hasar gördüğünden dolayı yeniden tadilat görmüştür. En önemlisi ise Hellenistik dönemde ise yeniden yapılandırılmıştır ve ticarette önemli bir konuma ev sahipliği etmiştir. Yapılaşma içerisinde meclis binası, teras duvarlı stadyum, tiyatro ve Demeter Tapınağı gibi kalıntılar bulunmaktadır.


6-MESİR TABİAT PARKI

Manisa’nın en güzel mesire alanlarından birisi diyebiliriz. Hafta sonları sıcaklardan uzak kalmak isteyen her insanın uğrak noktalarından birsidir. Park içerisinde piknik yapabilir veya içerisinde bulunan kafelerde keyifli bir şekilde zaman geçirebilirsiniz.


7-MANİSA MÜZESİ

Müze daha açılmadan bölge de toplanılan eserler Muradiye Külliyesi’nin deposunda başlanmıştır. Ancak aradan geçen zamanla beraber toplanılan eserlerin çoğalması sebebi ile 1937 yılında müzeye çevrilmiştir. Üstelik müze içerisinde Batı Anadolu’nun çeşitli yerlerinden toplanan ve korunmaya devam eden önemli eserler eski uygarlıkların ve yaşam özellikleri hakkında bilgi vermeye devam ediyor. Arkeoloji araştırmalarında bulunan eserlerden bazıları lahitler, mezar taşları, mozaikler, toprak kaplar, heykeller, büstler, cam ve fildişi objeler sergilenmektedir. En önemlisi ise müzenin diğer özelliklerinden birisi Lidya Krallığı’nın başkenti Sardes Ören Yeri’nde 1958 yılından beri sürdürülen kazılarda bulunan eserleri burada sergilenmesidir.


8-NİFLİ KEMAL PARKI

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde kurulmuş olan bu doğal park, gelen her misafirin memnuniyeti olan yerlerden birisidir diyebiliriz. Çünkü park içerisinde bulunan çay bahçesi ve restoranlarıyla sevdikleriniz ile birlikte zaman geçireceğiniz bu doğal ortam sizler ve aileniz için oldukça ideal ortamlardan birisidir.


9-SANDAL DİVLİT VOLKAN KOLONİSİ

Sadece Türkiye’nin değil üstelik Avrupa’nın da UNESCO Jeoparkı olarak ilan edilmiş olan Kula Volkanik Jeoparkı’nda yer alan Sandal Divlit Yanardağı ülkemizin de nadir olan volkanik parklarından birisidir. Siz gezerler için de oldukça farklı gelecek olan bu yer görülmeye değer.


10-SARDES(SART)ANTİK KENTİ

Tarihin ön önemli krallarından birisi olan ve Lidya devletine başkentlik yapan Sardes, Manisa’nın Salihli ilçesinde yer alıyor. En önemlisi ise ticari konumda bir çok devletleri geri de bırakan ve para basan ilk devlet olarak bilinen Lidya sadece para değil bunların yanında da Sard çayının getirdiği altın tozlarının altın işleme evlerinde işlenmesi ile de ünlüdür. Çünkü serveti ile ünlü olan Lidya, kent yapılaşması ve kent savunma konusunda da oldukça ileri gitmişlerdir.


11-MARMARA GÖLÜ

Manisa iline 65 km uzaklıkta bulunan bu göl yolu düşen herkesin uğramasını düşündüğümüz yerlerdendir. Üstelik göl içersin de bulunan canlılara da ev sahipliği yapıyor. Sanki bir tablodan çıkmış gibi görünen bu essiz görüntü her yaştan insanın görmesi gerekenler arasında.


12-PHİLADELPHİA SİESEAN KİLİSESİ

Philadelphia Siesean Kilisesi Manisa’nın Alaşehir ilçesinde yer alıyor. Üstelik tarihte geçen ismi ise” Antik kent” olarak biliniyordu. II. Attalos Philadelphos tarafından kurulmuş olan Philadelphia, Roma döneminde de oldukça önemli bir konuma sahipti. Şehrin en çok dikkat çeken anıtlarından birisi de Aziz Jean Kilisesi’dir. Yapım tarihi 6. Y.Y. olarak tahmin edilmektedir.


13-KULA PERİBACALARI TABİAT PARKI

Manisa’da gezilecek yerler ve bir sonraki doğa harikası olan Kula Peribacaları Tabiat Anıtı ile sizlerleyiz. Vadi yamaçlarında bulunan ve sel sularının aşındırması, akıcı sert rüzgarların da etkisi ile kayalıkların aşınması sonucu oluşan şekilli yapıtlardır. Sonuç olarak Manisa’nın Kula ilçesinde bulunan Kula Peribacaları Tabiat Anıtı olarak adlandırılan bu yer görmeden gitmemeniz gereken yerler arasına ekleyebilirsiniz. Oluşumlarını kaç yılda tanımladığı bilinmeyen bu yer oldukça dikkatinizi çekecektir.


14-YOĞURTÇU KALESİ

Manisa’da gezilecek yerler ve Yoğurtçu Kalesi olarak bilinen ve Bizanslılar tarafından 13. yüzyılda yapılmış olan bir kaledir. Kalenin yapılma amacı ise Türk akınlarına karşı savunma görevini tamamlamaya çalışmıştır. En önemlisi yapımında kullanılan kireç taşı sayesinde oldukça korunaklı bir hale getirilmiştir. Yoğurtçu Kalesi, iç kale ve bunu doğu, batı ve güney yönden çevreleyen dış surlardan oluşmaktadır.


Türkiye’nin Her Yerinden Manisa Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Manisa’da Gezilecek Yerler

Last modified: 6 Mayıs 2021

Close