Yazar 12:54 Kurumsal

Mesafeli Satış Sözleşmesi

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

İşbu Sözleşme 27.11.2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği gereği, satıcı veya sağlayıcı ile tüketicinin eş zamanlı fiziksel varlığı olmaksızın, mal veya hizmetlerin uzaktan pazarlanmasına yönelik olarak oluşturulmuş bir sistem çerçevesinde, taraflar arasında sözleşmenin kurulduğu ana kadar ve kurulduğu an da dahil olmak üzere uzaktan iletişim araçlarının kullanılması suretiyle kurulan bir sözleşme olması hasebiyle düzenlenmiştir.

MADDE 1 – KONU

İşbu Sözleşmenin konusu, www.biletara.com alan adlı internet sitesi üzerinden SATICI’nın, ALICI’ya satışını yaptığı, yolcu taşıma biletinin satışı ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ikincil mevzuatı olan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin belirlenmesidir.

Biletara.com yalnızca ve sadece www.biletara.com alan adlı internet sitesinin sahibi olup Alıcı’ya Satıcı tarafından sağlanacak hizmete ilişkin sözleşmenin tarafı olmadığı gibi, ilgili sözleşme konusu hizmetin verilmesine ilişkin de herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bu kapsamda, biletaara.com Satıcı ve Alıcı arasında oluşabilecek uyuşmazlıklarda taraf gösterilemez.

MADDE 2 – TARAFLAR

2.1 SATICI

Ünvan
Adres 
Telefon
Eposta

2.2 ALICI

Adı, Soyadı
Telefon
Eposta

MADDE 3 – SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜN, HİZMET BİLGİLERİ

İşbu Sözleşme konusu hizmet, otobüs yolcu taşıma bileti olup biletin, satış bedeli, ödeme şekli, biniş yeri, varış yeri, seyahat tarihi, hareket saati, koltuk numarası siparişin sonlandığı andaki bilgilerden oluşmaktadır ve ALICI’nın elektronik posta adresine de gönderilmektedir.

Açıklama
FirmaTarihSaatKoltuk NoNeredenNereye
  
Ödeme Şekli Banka/Kredi Kartı Toplam (KDV Dahil)               

MADDE 4 – GENEL HÜKÜMLER

  • 4.01

ALICI, www.biletara.com alan adlı internet sitesinde sözleşme konusu ürünü temel nitelikleri, tüm vergiler dahil satış fiyatı, ödeme şekli ve SATICI’nın tam ticari unvanı, açık adresi ve iletişim bilgilerine ilişkin ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder.

ALICI; bu sözleşmeyi elektronik ortamda teyit etmekle, mesafeli sözleşmelerin akdinden önce, SATICI tarafından ALICI’ya sağlanması gereken hizmet için verilen siparişteki hizmete ait temel özellikler, biletlerin vergiler dahil fiyatı, ödeme bilgilerinin de doğru ve eksiksiz olarak edindiğini teyit etmiş olur. Sözleşme konusu yolcu taşıma bileti, ALICI tarafından seyahat başlangıcı öncesinde SATICI’nın en yakın şubesinden teslim alınacaktır.

  • 4.02

Herhangi bir nedenle ürün bedeli ödenemez veya banka kayıtlarında iptal edilirse, SATICI’nın herhangi bir yükümlülüğü kalmayacaktır.

Satış işlemi gerçekleştikten sonra ALICI’ya ait kredi kartının ALICI’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması durumunda, bilet bedelinin ilgili banka veya finans kuruluşunca SATICI’ya ödenmemesi halinde, SATICININ herhangi bir yükümlülüğü kalmayacaktır.

  • 4.03

Sözleşme konusu yolcu taşıma bileti, ALICI’nın şahsen kendine teslim edilir. Bu nedenle alıcı yolcu taşıma biletini teslim alırken kimlik kartını ve bu alışverişte kullanmış olduğu kredi kartını SATICI firmanın görevli personeline ibraz etmek zorundadır.

Sözleşme konusu bilet Alıcı’dan başka bir kişi/kuruluşa teslim edilecek ise, teslim edilecek kişi/kuruluşun teslimatı kabul etmemesinden SATICI sorumlu tutulamaz.

  • 4.04

İnternetten bilet alırken araç koltuk şeması ekranda gösterilmektedir. Bu şemada bay ve bayan için uygun koltuklar belirtilmektedir. ALICI koltuk seçerken kendi cinsiyeti için uygun olarak gösterilen koltuğu doğru olarak seçmekle yükümlüdür. Aksi durumda seyahati sırasında başka uygun koltuk varsa o koltuğa yerleştirilir, uygun koltuk yoksa bileti geçersiz sayılır ve bilet bedeli iadesi yapılmaz. Taşıyıcı firma tarafından operasyonel sebeplerle araç tipi ve koltuk konumu değiştirilebilir. Bu durumdan biletara.com sorumlu değildir.

  • 4.05

Alınan Bilet, üzerinde yazılı Tarih/Saat ve Güzergâh için geçerlidir. Üzerinde yazılı gün ve saatte kullanılmayan bilet geçersiz sayılır.

  • 4.06

Bagaja verilen ve değer takdiri yapılmayan eşyaların kaybı halinde, bilet bedelinin üç mislinden fazla para ödenmez. Otobüs ve Şehir içi servis araçları içerisinde unutulan, kaybolan veya çalınan eşyalardan SATICI veya biletara.com sorumlu tutulamaz.

  • 4.07

Bilet gösterilip, fiş alınarak bagaja verilen eşyanın idari ve adli makamlarda yapılacak muayenelerinde doğacak cezai mesuliyet bagaj sahibine aittir. ALICI seyahati başlangıcında araca binerken bagajını teslim etmesi durumunda mutlaka bagaj fişi istemelidir. Kaybolan bagajlardan biletara.com sorumlu tutulamaz.

  • 4.08

Bagajda ve yolcu beraberinde, insan sağlığı açısından zararlı ve tehlikeli durum ihtiva eden maddeler ile, uygunsuz nitelikteki ambalaj ve eşyalar kesinlikle taşınmaz. Her yolcu için 30 KG’ı aşan bagaj, ayrı ücrete tabidir.

  • 4.09

Konuk olarak seyahat eden ALICI’lar, ek Ferdi Kaza Sigorta kapsamında değildir.

  • 4.10

Araç içinde aşı karneli kedi, köpek (tehlike arz edenler hariç) ve kuş (saka, muhabbet kuşu veya kanarya) gibi evcil hayvanlar, özel kafesleri kilitli olmak şartıyla bagaj taşımaya mahsus bölümün dışında hayvan sahibi yolcunun kucağında veya oturduğu koltuğun önünde de taşınabilir. Gerekli hallerde, yolcu alınmaksızın evcil hayvanların taşıtın içinde taşınabileceği özel sefer düzenlenebilir.

  • 4.11

Kanun ve Yönetmelik gereği, sefer ve fiyat tarifeleri önceden haber verilmeksizin değiştirilebilir. Tarife süresi sonundaki tarife değişikliklerinden doğan ücret farkları, açık biletlere de uygulanır.

  • 4.12

7 yaşından büyük çocuklar için otobüste ayrı yer tahsisi, ayrı bilet alınması zorunludur. Reşit olmayan ve yalnız seyahat edecek çocuklar için yazılı veli muvafakati gerekir.

  • 4.13

ALICI’nın tanımadığı kişilerin yiyecek – içecek ikramlarını güvenliği bakımından kabul etmemesi ve alkollü bir şekilde araca binmemesi gerekmektedir.

  • 4.14

Yasal açıdan izin verilmeyen yerlerde inip binmek için ısrar edilemez. İnilecek olan durak önceden haber verilmek durumundadır. İnmeden önce bagaj fişinin ve eşyaların hazırlanması, araç durmadan yolcunun yerinden ayrılmaması gerekmektedir.

  • 4.15

SATICI tarafından belirlenmiş mola yeri dışında, hastalanma vb. acil haller haricinde durulması veya mola verilmesi istenemez.

  • 4.16

Kaybedilen bilet ve yolculuk kuponları için hiçbir ücret iadesi yapılmaz, yolculuk hakkı verilmez.

  • 4.17

Trafiğin seyir ve güvenliğini tehlikeye düşürecek, araç içerisindeki diğer yolcuları rahatsız edecek tavır ve davranışlar sergilenemez. Aracın teknik donanımını olumsuz etkileyecek hiçbir elektronik cihaz kullanılamaz.

  • 4.18

Mücbir sebeplerle ortaya çıkan ve taşımanın devamına engel olan nedenlerin, belirsiz bir süre beklemeyi mecburi kılması veya varış noktasına kadar gerekli zamanın bir katından daha fazla beklemeyi gerektirmesi halinde, SATICI, imkân olduğu taktirde bir başka güzergâhı izleyerek taşımayı tamamlar, aksi halde Alıcı’yı, güzergâh üzerindeki dilediği bir noktaya kadar götürür veya hareket noktasına geri getirir. SATICI, mücbir sebeplerden kaynaklı olarak sefer iptal etme hakkına sahiptir.

  • 4.19

ALICI’nın kredi kartı ile yaptığı ödemelerde ise, ürün tutarı, siparişin ALICI tarafından iptal edilmesinden sonra 30 gün içerisinde ilgili bankaya iade edilir. Bu tutarın bankaya iadesinden sonra ALICI hesaplarına yansıması tamamen banka işlem süreci ile ilgili olup, SATICI’nın bu hususa ilişkin herhangi bir şekilde müdahalede bulunması mümkün olamamaktadır.

  • 4.20

Siparişin sonuçlanması durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılacaktır.

  • 4.21

www.biletara.com üzerinden bilet satın alırken tüm bilgilerin (cinsiyet, isim vb.) doğru girilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde doğacak aksaklıklardan dolayı biletara.com sorumlu tutulamaz. ALICI, bu sözleşme ile beraber www.biletara.com sitesini kullanırken gelen uyarıları da dikkate almak mecburiyetindedir. www.biletara.com kullanıcılar ile hizmet sağlayıcıların bir araya getirildiği bir platformdur. Hizmet sağlayıcılar ile kullanıcılar arasındaki hukuki ilişki www. biletara.com’dan kullanıcılara sunulan platform hizmetinden ayrı ve bağımsızdır. www. biletara.com site veya mobil uygulama üzerinde yer alan kullanıcı ve hizmet sağlayıcıların bilgilerinin içeriğinden sorumlu tutulamaz. Hizmet Sağlayıcı firmalar ve kullanıcılar arasında doğabilecek uyuşmazlıklardan, zararlardan ve/veya taleplerden biletara.com sorumlu tutulamaz. Seferler sırasında meydana gelebilecek her türlü kaza, mal veya can kaybı gibi durumlardan online işlem hizmeti veren kuruluş biletara.com sorumlu değildir. Biletara.com sefer sırasında oluşacak herhangi bir ihmal veya kusurdan dolayı sorumlu tutulamaz. www. biletara.com’dan bilet satın alanlar bu şartı peşinen ve gayrikabili rücu olarak kabul etmiş sayılır.

  • 4.22

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya alınan COVID-19 yeni tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası otobüs yolculuğu yapmak isteyen yolcuların e-Devlet üzerinden “Seyahat İzin Belgesi” başvurusunda bulunmaları ve gerekli izinleri almaları gerekmektedir. Söz konusu başvurunun yapılması ve iznin alınması yolcu sıfatını haiz kişinin sorumluluğunda olup ilgili iznin alınmaması sebebiyle yolculuğun yapılamaması sebebiyle biletin iadesi ve/veya değişikliği söz konusu olmayacaktır. Bu çerçevede Alıcı, iznin alınmaması sebebiyle biletara ve/veya Satıcı’nın herhangi bir sorumluluğu bulunmadığını peşinen kabul ve taahhüt eder.

MADDE 5 – CAYMA HAKKI

ALICI, sözleşme konusu yolcu taşıma biletinden, sipariş aşamasında ve ALICI’ya gönderilmiş olan elektronik postada belirtilen bilet iptal süresine kadar cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanılması için bu süre içinde SATICI’ya şahsen, e-posta veya telefon ile bildirimde bulunulması şarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, takip eden 30 gün içinde bilet bedeli ALICI’ya iade edilir. ALICI tarafından SATICI’nın herhangi bir şubesinden basılı yolcu taşıma bileti alınmışsa ALICI bu bilet ile ilgili cayma hakkını ancak yine SATICI’nın şubesinden kimlik ve kredi kartı ile birlikte şahsen başvurarak kullanabilir.

Aracın hareket saatine 24 (yirmi dört) saatten daha az süre kalması durumunda bilet bedeli iadesi yapılmaz.

Açık tarihli biletlerde ücret iadesi kesinlikle yapılmaz. Kredi kartı ile alınan biletlerin iadeleri nakit olarak yapılmaz. Para iadesi; ilgili bankaya verilen talimat kanalıyla yapılır.

MADDE 6 – BORÇLUNUN TEMERRÜDÜ

ALICI’nın temerrüde düşmesi halinde, ALICI, borcun gecikmeli ifasından dolayı SATICI’nın oluşan zarar ve ziyanını ödemeyi kabul eder. ALICI’nın temerrüdünün SATICI’nın kusurundan kaynaklandığı hallerde ALICI herhangi bir zarar ve ziyan talebini karşılamak mecburiyetinde olmayacaktır.

MADDE 7 – YETKİLİ MAHKEME

İşbu sözleşmenin uygulanmasında, Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca ilan edilen değere kadar TÜKETİCİ Hakem Heyetleri ile SATICI’nın yerleşim yerindeki TÜKETİCİ Mahkemeleri yetkilidir. Siparişin onaylanması durumunda ALICI işbu sözleşmenin tüm koşullarını kabul etmiş sayılır.

SATICI

Ünvan
Adres
Telefon
Eposta

ALICI

Adı, Soyadı
Telefon
Eposta
Visited 3 times, 1 visit(s) today

Last modified: 3 Ağustos 2022

Close