Yazar 19:51 Yurt İçi Gezi Rehberi

ZONGULDAK GEZİLECEK YERLER

Zonguldak’ta Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Zonguldak.

Türkiye’nin Her Yerinden Zonguldak Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Zonguldak şehrimizde incelemeler yaptık. Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış, Zonguldak mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

ZONGULDAK’TA GEZİLECEK YERLER


1-GÖKGÖL MAĞARASI

Türkiye’nin en uzun onuncu mağarası olma özelliğini taşır. 875 metrelik yürüyüş yolu ile de Türkiye’nin gezi alanı en büyük mağarasıdır. Mağaranın toplam uzunluğu ise  3350 metredir. Mağaranın bulunduğu konum ise ZonguldakAnkara arasında yer almaktadır.


2-CEHENNEMAĞZI MAĞARALI

Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı İnönü mahallesinde bulunmaktadır. Mağaraları yan yana sıralanmış üç mağaradan oluşmaktadır. Mağaraların eski özelliklerinden birisi Hıristiyanlığın yeni yayılma zamanında gizli olarak topluluklar tarafından ibadet ettikleri yerdir. Diğer bir mağara ise


3-FİLYOS PLAJI

Zonguldak gezilecek yerler diyoruz ve Filyos plajı demeden geçemeyiz. Karadeniz’in en güzel plajlarından olan Filyos plajı Zonguldak ilinin Çaycuma ilçesinde bulunur. Sıcak yaz günlerinde serinlemek ve arkadaşlarınız ile vakit geçirebileceğiniz en ideal ortamlardan birisidir.



4-ALEMDAR GEMİSİ MÜZESİ

Tarihi olarak Gemi 1898 yılında Danimarka’ nın Kopenhag tersanelerinde yapılmıştır

1. Dünya savaşı sebebi ile Osmanlı devleti tarafından el koyulan ve adı Alemdar olarak değiştirilmiştir. Ülkenin silah ve cephane eksikliğinden dolayı 1921 tarihinde gemiyi düşmanlardan alıp Ereğli’ye getirmişlerdir.

Bu olayın unutulmaması ve her zaman yaşatmak adına 2008 yılında gemi müze olarak halkın hizmetine açılmıştır.


5-ORHANGAZİ CAMİİ

Zonguldak ilinin en eski camilerinden birisidir. Bizanslılar tarafından inşa edilen Hagia Sophia (Kutsal Akıl) kilisesi, 1300 yıllarda Orhan Gazinin Ereğli’yi fethetmesi ile birlikte kilise camiye dönüştürülmüştür.


6-FİLYOS KALESİ

Romalılar tarafından yapıldığı düşünülen ve tarihin en önemli kalelerinden olan Filyos kalesi denize olan yakınlığı ile hem sahil kenarında hem de karada üstünlük kurmak amacı ile yapıldığı düşünülmektedir. Yapımında kullanılan büyük kayalar dayanıklılığını arttırmak için kullanılmıştır. 2003 yılında yeniden tadilat yapılan kale yeniden halka açılmıştır.


7-DANAAĞZI TABİAT PARKI

Zonguldak gezilecek yerler ve yeniden Karadeniz’in yeşil görüntüleri ile karşılaşma vakti geldi…

Danaağzı tabiat parkı, yeşil ormanlarının ve mavi gökyüzünün en sade renklerinin buluştuğu yerlerden biridir. insanların huzur içinde bulunacakları ve sadeliğin keyfini çıkarmak için en çok ziyaret edilen yerlerden birisidir. Doğal görüntüsü ve temiz havası sizlere çok iyi gelecek.


8-MADENCİOĞLU ŞELALESİ

Devrek ilçesinde yer alan Madencioğlu Şelalesi görülmeyi beklenenler arasında. Proje içerisinde yer alan Madencioğlu Şelalesi yeniden tadilata hazır durumda.


9-VARAGEL TÜNELİ

Yapının tarihi yaklaşık olarak 80 yıllık bir geçmişi vardır. Yapının kullanım amacı Endüstriyel olarak düşünülmüş ve oldukça dayanıklı bir şekilde tasarlanmıştır. daha sonra aradan geçen zaman ile faaliyetini kaybetmiş ve insanlar tarafından görülmesi gereken yerlerden birisi haline gelmiştir.


Türkiye’nin Her Yerinden Zonguldak Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Zonguldak’ta Gezilecek Yerler

Last modified: 6 Mayıs 2021

Close