Yazar 02:11 Yurt İçi Gezi Rehberi

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Kayseri’de Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Kayseri

Türkiye’nin Her Yerinden Kayseri Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Kayseri şehrimizde incelemeler yaptık.

Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış,

Kayseri mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

Kayseri’de Gezilecek Yerler


Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi, 3917 m yüksekliği olan Erciyes Dağı’na kurulan bir kayak merkezidir. Burada kar kalınlığı 50-100 cm arasını bulmaktadır. Bölgede günü birlik olarak ve ücretsiz şekilde kullanılabilecek 2000 kişi kapasiteli piknik alanları bulunmaktadır. Listemizin 1. sırasında yer alan bu yer sizlere ilk önerimizdir.


Kayseri Kalesi

MS 238-244 yıllarında yapıldığı düşünülen ve sürekli duvarları yıkılan ve yeniden tadilat zorunda kalan bu kale sizlere 2. önerimizdir.

 Bizans İmparatoru I. Justinianus’ ın yönetiminde olan bu kale sürekli savunma halinde olması için büyük yönergeler vermiştir. şehrin bir diğer simgelerinden biridir.


Selçuklu Uygarlığı Müzesi

I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından 1205-1206 yıllarında yaptırılmıştır. tasarımı ile dikkat çeken ve en eki yapıların başında gelen bu müze ve içerisinde bulunan kıymetli eşyalar görülmeye değer.


Döner Kümbet

1276 yılında I. Alaeddin Keykubad’ın kızı Şah Cihan Hatun için yaptırmıştır. Kapı üzerinde bazı yerleri kırılmış insan başlı iki aslan kabartması bulunmaktadır.


Mazakaland Eğlence Merkezi

Şehrin en güzel eğlence mekanlarından birisi olan Mazakaland Eğlence Merkezi kayserinin merkezinde bulunur. Büyüklüğü ile sadece çocukların dikkatini çekmekle kalmaz her yaştan insan gurubu gidebilir ve doyasıya eğlenebilir.



Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi

1191 yılında yapılan bir kilisedir. Ermeniler için yapılan bu kilise sadece bir ibadethane değildi. 1859 yılında yeniden onarım görmüştür. Zamanın tahribatlarına dayanamayıp yeniden 1996 yılında tadilat görmüştür ve halen hizmete açık bir yerdir.


Saat Kulesi

1906 yılında Sultan II. Abdülhamit’in isteği üzerine yaptırılan bir saat kulesidir. 15 metre yüksekliğinde olan bu saat kulesi yeniden tadilat görerek çalışır hale getirilmiştir.


Kent Ve Mimar Sinan Müzesi

Kayseri ile ilgili tarihi, doğal, kültürel, ekonomik ve sosyal her türlü bilgi ekranlar ve kulaklıklar aracılığıyla anlatılan bir müzedir. Diğer bir bölümünde ise Mimar Sinan’ın minyatür eserleri sergileniyor. Türkiye içerisinde bulunan tek müze çeşididir.


Hacı Kılıç Cami Ve Medresesi

Tam olarak tarihi bilinmese de 1249 yılında yapıldığı düşünülmektedir. Şimdiye kadar yapılan yapıların arasında en dayanaklı yapılardan birisi olduğu da söylenebilir. Selçuklu zamanından kalan bu yapı görülmeye değer eserler arasında.


Etnoğrafya Müzesi

 Kayseride bulunan etnografya müzesidir, 1969 yılında Hunad Hatun Külliyesi’nde bulunan müze, 1998 yılında Güpgüpoğlu Konağı’nın ikinci katına taşınmıştır. Konağın girişinde sağ tarafta bulunan Haremlik Bölümü “Müze-Ev” olarak, sol tarafta bulunan Selamlık Bölümü de “Etnoğrafya Müzesi” olarak kullanılmaktadır.(2)


Seyyid Burhaneddin Türbesi

Seyyid Burhânüddîn Hüseyn Muhakkık-ı Tirmizî, 1166 veya 1169 yılında Tirmiz’de doğdu. Seyyid Kāsım Tirmizî’nin torunu, Seyyid Hasan Tirmizî’nin oğludur. Soyu Hz. Hüseyin’e dayandığından “Seyyid” ve “Hüseynî” nisbelerinin yanı sıra kalplerdeki sırları bilmesi veya Şems-i Tebrîzî’nin Konya’ya gelişini Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’ye önceden haber vermesi dolayısıyla “seyyid-i sırdân”, Mevlânâ tarafından anıldığı üzere “Burhâneddin, burhân-ı dîn, burhân” ve tahkik ehli bir sûfî olduğunu belirten “muhakkik” lakaplarıyla tanınır. (3)


Alaca Kümbeti

1184 yılında Emir Sadreddin Ömer bin Celaleddin Muhammed için inşa ettirildiği düşünülmektedir. Kayseri’de Gezilecek Yerler arasında düşündüğümüz bu yeri ziyaret etmenizi de tavsiye ederiz.


Eski Talas

Tarihi bir dokuya adım atmak için hazırda bulunun…

Kayseri’nin güneydoğusunda ve ile 7 km mesafede Erciyes Dağı’nın eteğinde yer alır.

1510’da Safevi hükümdarı Şah İsmail’in baskısına maruz kalan Ermenilerden bir kısmı Talas çevresine yerleşmiş, Talas Osmanlı’nın son dönemlerine dek 1915’e kadar Anadolu’daki önemli Ermeni yerleşimlerinden biri olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu müteakiben bu yöredeki Rumlar Tarsus ve Silifke üzerinden gemilerle Yunanistan’a sevk edilmiştir. (4)


Hunad Hatun Külliyesi

1238 yılında yaptırılan eski yapılarımızdandır.  I. Alaeddin Keykubad’ın eşi, II. Gıyaseddin Keyhüsrev’in annesi Mahperi Hunad Hatun tarafından yaptırılmıştır.


Roma Mezarları

4. yüzyılda inşa edildiği düşünülen yapılardan biridir. 12. yüzyıla ait bir Selçuklu türbesinin alt katını oluşturmaktadır. Mezar 1956’da ortaya çıkarılarak restore edilmiştir. Türbe içerisinde 1317-1318 yıllarına ait mezar taşları yer almaktadır.


Türkiye’nin Her Yerinden Kayseri Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Last modified: 29 Haziran 2021

Close