Yazar 15:56 Yurt İçi Gezi Rehberi

İzmir Halk Plajları

izmir-biletara

Ah güzel İzmir. Yaklaşık bir buçuk iki yıldır sıkıntılı bir pandemi sürecinden geçiyoruz. Bazılarımız bu dönemde tatil yaparken bazılarımız evlerde kalmayı tercih etti. Hem yorgun hem de üzücü olan bu dönem oldu hepimiz için. Ama yavaş yavaş eski normalimize dönmeye başladık. Bu sıcak günlerde de kendimizi soğuk sulara bırakmak hepimizin ortak isteği. Ancak akıllardaki bir diğer soru nereye gitmeli? Bu sorunun cevabını İzmir’den başlayarak vermek istedik. İşte İzmir Halk Plajları yazımız. Keyifli okumalar.

Ama siz hala ben evdeyim daha bir yere çıkmaya çekiniyorum diyenlerdenseniz üzülmeyin. Sizin içinde oturduğunuz yerden İzmir’i keşfetmeniz için harika yazılarımız var. İzmir gezilecek yerler için yazımızı okuyabilirsiniz. İzmir’de ne yenir diyorsanız da iştah kabartan İzmir lezzetlerine göz atabilirsiniz.

İzmir halk plajları diye bahsediyoruz ancak İzmir halk plajları yanı sıra koyları ve beach ler ile de oldukça ünlü ve hareketli. Ama bugün cevaplandıracağımız asıl sorular: İzmir’in en güzel plaj hangisi? İzmir’de nerede denize girilir? İzmir’de ücretsiz deniz var mı? Liste biraz uzun haydi başlayalım.

ÇEŞME ILICA HALK PLAJI

Ilıca Plajı, İzmir halk plajları arasında en popüler plajlarından. Çünkü Çeşme merkeze 2 km kadar yakında. Hem ulaşım olarak kolaylığı hem de sıcak yaz gününde serinletici deniziyle İzmirlilerin sıklıkla ziyaret ettikleri bir plaj burası.

Ilıca Halk Plajı Ücretli Mi?

Çeşme Ilıca Halk Plajı girişi ücretsiz. Ancak şezlong veya şemsiye kiralamak istiyorsanız çok cüzi rakamlar ödeyerek kiralama yapabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralama 15 TL gibi bir ücret civarında.

ÇEŞME ALTINKUM PLAJI

Neden mi Altınkum Plajı? Çünkü sahili adına yakışır şekilde altın renginde kumundan alıyor. Tertemiz suyu ve harika maviliği ile Altınkum plajı sizi bekliyor. Ama söylemeden geçmeyelim denizi oldukça sakin ve dalgasız olmasına karşın bir o kadar da soğuk.

Çeşme Altınkum Plajına Nasıl Gidilir?

Altınkum Plajına ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra Çeşme Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Altınkum plajına ulaşabilirsiniz.

ÇEŞMEALTI PLAJI

izmir-halk-plajlari-çeşmealtı-plajı

Hem deniz hem de ulaşımı kolay olan Çeşmealtı Plajı günübirlik bir deniz kaçamağı yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Bundan sebeptir ki hafta sonları oldukça kalabalık olur. Kendinizi bu kalabalığa hazırlayın.

DALYAN KOCAKARI PLAJI

Tatilde kalabalık ve curcunadan hoşlanmayanlar bu plaj tam size göre. Neden mi? Çünkü Dalyan Kocakarı Plajı tüm beklentilerinizi karşılayacak cinsten. Hem sessiz ve sakin hem de doğal güzelliği ile sizi sizden alacak bir doğaya sahip.

Dalyan Kocakarı Plajı Ücretli Mi?

Kocakarı Plajı halk plajı olduğu için girişler ücretsiz. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz cüzi bir rakama kiralama yapabilirsiniz. Şezlong kiralamak 10 TL, şemsiye kiralamak 10 TL gibi bir ücrete sahip.

ESKİ FOÇA HALK PLAJI

Eski Foça Halk Plajına ulaşım oldukça kolaydır. Ancak bu plaj hakkında bilmeniz gereken bir kaç önemli detay var. Denizin suyu oldukça soğuk. Ayrıca deniz kestaneleri de oldukça ünlü. Bu yüzden deniz ayakkabısı olmadan suya girmeyin. Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Eski Foça Halk Plajı düzenli ama dar bir yapıya sahip. Sosyal imkanlar açısından oldukça rahat bir bölgede.

Eski Foça Halk Plajına Nasıl Gidilir?

Eski Foça Plajına ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra Çeşme Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Altınkum plajına ulaşabilirsiniz.

YENİ FOÇA HALK PLAJI

izmir-halk-plajlari-yeni-foça-halk-plajı

Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Yeni Foça Halk plajı İzmir’in oldukça sevilen plajlarındandır. Çünkü hem ulaşımı kolay hem de uzun bir sahil şeridine sahiptir. Temiz ve berrak bir suya sahip olan plaj sosyal imkanlar açısından da oldukça verimlidir.

Yeni Foça Halk Plajı Ücretli Mi?

Plaja girişler ücretsizdir.

MORDOĞAN HALK PLAJI

Mordoğan Halk Plajı diye bahsediyoruz ancak bu bölgene birden fazla plaj var. Bunlardan bazıları; Manal Plajı, Kocakum Plajı ve Ardıç Plajı. Bu bölgede bir kaç tane mavi bayraklı plajda bulunuyor. Ancak söylemeden geçmeyelim ki suyu oldukça soğuk.

URLA HALK PLAJI

Dalgalı bir denize sahip Urla Halk Plajı. Ulaşımı kolay ancak sosyal imkanlar açısından çokta verimli değil. Yiyecek girişi yasak. Giriş ücreti 15 TL kadar. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz de ücretleri 10 TL civarında.

SEFERİHİSAR AKKUM PLAJI

seferihisar-akkum-halk-plajı

Seferihisar Akkum plajı her yıl hem yerli hem de yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Sosyal imkanlar açısından oldukça verimlidir. Civarında konaklamak için uygun yerlere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Denizi temiz ve berraktır. Ancak kumsalı hem taşlık hem de kumdan oluşuyor. Bu yüzden deniz ayakkabısı almayı unutmayın.

Seferihisar Akkum Plajı Ücretli Mi?

Seferihisar Akkum Plajı girişi ücretsiz. Ancak şezlong veya şemsiye kiralamak istiyorsanız çok cüzi rakamlar ödeyerek kiralama yapabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralama 10 TL gibi bir ücret civarında.

DİKİLİ BELEDİYE HALK PLAJI

Dikili merkeze biraz uzak olan bu plaj mavi bayrak almış plajlardan biri. Oldukça temiz ve güzel bir sahili var. Sosyal imkanlar açısından da elverişli bir bölge. Sahili oldukça geniş. Su sıcaklığı İzmir’de ki çoğu plaja göre oldukça sıcak. Kesinlikle gidip keyif yapılacak bir yer.

Dikili Halk Plajına Nasıl Gidilir?

Dikili Halk Plajına ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra Dikili Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Dikili Halk plajına ulaşabilirsiniz.

otobus-bileti

ÇANDARLI HALK PLAJI

İri kumlu sahile sahip olan Çandarlı Halk Plajı temiz ve berrak yapısıyla sıklıkla ziyaretçilerini apırlayan bir plajdır. Mavi bayraklı bir plajdır. Ailelerin özellikle tercih ettiği bir yerdir. Çünkü denizi sığdır. Çocukların gönül rahatlığı ile eğlenebileceği bir sahildir. Hal plajı olduğu için giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiye kiralama imkanı da vardır.

Çandarlı Plajına Nasıl Gidilir?

Plaja ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra Dikili Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Çandarlı Halk plajına ulaşabilirsiniz.

SEFERİHİSAR AKARCA PLAJI

seferihisar-akarca-halk-plajı

Seferihisar ilçe olarak oldukça sakin bir beldedir. Seferihisar’da bulunana Akarca Plajı da oldukça sakin ve sessiz bir plajdır. Taşlık başlayan sahil denize doğru yaklaştıkça kumluk olur. Ancak belirtmek gerek suyu biraz serindir. Sıcaktan bunalan tatilcilere muhteşem bir alternatif olana Akarca Plajını değerlendirebilirsiniz.

GÜMÜLDÜR LEBEDOS PLAJI

Oldukça geniş bir sahile sahip olan Gümüldür tatilcilerin uğrak noktası. Hem ulaşımı kolay hem de kum sahilli olduğu için tercihler arasında yerini alıyor. Hafta içi sakin ama hafta sonu “iğne atsan yere düşmez” dediğimiz tabire birebir örtüşüyor. Girişler ücretsiz. Şemsiye veya şezlong kiralamak isterseniz 30 TL civarında bir ücrete tabi olarak kiralama yapabilirsiniz.

ÖZDERE ORTA MAHALLE HALK PLAJI

Hem yazın hem de kışın sevilen bir plaj Özdere Orta Mahalle Halk Plajı. Yazın sıcağından bunalanları serin ve temiz suları ile ağırlıyorken kışın ise balık tutmak isteyenlerin uğrak noktası oluyor. Sosyal imkanlar açısından oldukça verimli olan bir plaj burası. Hem de mavi bayraklı daha ne olsun.

Özdere Orta Mahalle Halk Plajına Nasıl Gidilir?

Plaja ulaşım oldukça kolay. Öncelikle İzmir otobüs bileti aldıktan sonra İzmir Otogarda ineceksiniz. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları ile Özdere Orta Mahalle Halk plajına ulaşabilirsiniz.

ÜRKMEZ HALK PLAJI

ürkmez-halk-plajı

İzmir’in mavi bayraklı plajlarından biri Ürkmez Halk Plajı. Hem duş hem tuvalet hem de otopark gibi bir çok sosyal imkanı var. Sahili kumluk. Deniz kademeli olarak derinleşiyor ve oldukça ferah. Halk plajı olduğu için girişi ücretsiz.

www.biletara.com

“Aradığın Bilet Burada!”

Last modified: 5 Temmuz 2021

Close