Yazar 01:49 Yurt İçi Gezi Rehberi

DÜZCE’DE GEZİLECEK YERLER

Düzce’de Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Düzce.

Türkiye’nin Her Yerinden Düzce Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Düzce şehrimizde incelemeler yaptık. Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış, Düzce mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

DÜZCE’DE GEZİLECEK YERLER


1-CENEVİZ KALESİ

Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bulunan Ceneviz Kalesi, Helenistik, Roma ve Doğu Roma dönemlerinden bugünkü tarihimize kadar ulaşan tarihi miraslarımızdandır.


2-GÜZELDERE ŞELALESİ TABİAT PARKI

Düzce’nin Gölyaka sınırları içerisinde bulunur. Yeşil görüntüsü ve doğal havası ile her defasında yeniden nefes almanın keyfini çıkaracaksınız.

Güzeldere köyünden geçen Bıçkı Deresi üstünde bulunan şelale, 130 m yükseklikten dökülen suyun doğal coşkusunu dev kayın ve gürgen ağaçlarıyla bütünleştirerek muazzam bir görüntü arz etmektedir.



3-TOPUK YAYLASI VE GÖLETİ

Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde bulunan ve oluşturduğu manzarası her insana huzur ve mutluluk veren yerlerden birisidir. Düzce’ye olan uzaklığı 40 Km’dir. Macera sever Düzce halkının yürüyüş, safari, kamp ve fotoğrafçıların ortak buluşma yerlerindendir.


4-PRUSİAS AD HYPİUM ANTİK KENTİ

Düzce şehrinde bulunan Prusias ad Hypium Antik Kenti Milattan Önce 3. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Mariandynlere ve Herekleia Devleti’ne karşı harekete geçen Bithynler, kralları I. Prusias (dönem MÖ 230-182)’ın eliyle Sangarios’un doğusundaki Kieros’u zaptetmişlerdir. Buraya Bithyn Kolonisi yerleştirerek kısa zamanda eskisine göre daha bayındır hale getiren I. Prusias, şehri bir çok abidelerle süslemiş ve tahkim ettirdikten sonra adını da değiştirmiştir. Böylece Kieros MÖ 2’nci yüzyıl sonlarında tarih sahnesinden çekilmiş, kent de kralın adına izafeten “Prusias” ismini almıştır.(1)



5-EFTENİ GÖLÜ

Düzce‘nin en çok dikkat çeken ve beğenilen yerlerinden birisi olan Efteni Gölü doğal harikalarından biridir. 4 mevsimin de ayrı ayrı yaşandığı ve her mevsimde ayrı bir görüntü çizen bu yer Düzce’de Gezilecek Yerler arasındadır.


6-AKÇAKOCA

Düzce’nin en büyük ilçesi olan Akçakoca yeşil ve mavi renklerinin buluştuğu yerdir. Gelişmişliği ve doğal yapısını bozmadan büyümeye devam eden en güzel ilçelerinden birisidir.


7-FAKILLI MAĞARALARI

Akçakoca ilçesinde yer alan bu yer Fakıllı köyünde bulunmaktadır. Mağaranın uzunluğu1.018 metre olarak belirlenmiştir.

Doğal özelliğini bozmamış olan mağara içerisinde sarkıt, dikitler tarihin en başından itibaren gelmektedir. Özellikle beyaz oda olarak anılan bölgeler damlataş bakımından zengindir. Mağaraya yağışlı dönemlerde düden girişler ile önemli oranda su girişi vardır. En çok ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden birisidir.


8-KONURALP ANTİK TİYATRO

 Konuralp Antik Tiyatro, Helenistik Çağ’da yapılmış olup, eklemeleri de Roma Dönemi’ne aittir. Prusias ad Hypium Antik Kenti’nde bulunan yapı günümüze kadar gelebilmiştir.


9-AKTAŞ ŞELALESİ

Akçakoca ilçesinin Aktaş köyünde yer alan bu yer en doğal yaşam yerlerinden birisidir. Şelale ve yeşil doğası ile gelen herkesin ilgisi almış ve en çok ziyaret edilen yerlerden birisi haline gelmiştir. Aktaş Şelalesi 50 m yüksekten düşen suyun sesi ve etrafını saran yeşillikler arasında trekking, foto-safari vb. doğa aktiviteleri yapmaya uygundur.


10-KONURALP MÜZESİ

Prusias ad Hypium (Konuralp) Antik Kenti’nin en büyük eserlerinin bulunduğu ve toplamda 6 bin 237 eser bulunan müze önerilerimizdendir.

Müze 2013 yılında hizmete girmiştir ve açıldığı günden itibaren oldukça da ilgi yerler arasındadır.


Türkiye’nin Her Yerinden Düzce Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Düzce’de Gezilecek Yerler

Last modified: 6 Mayıs 2021

Close