Yazar 21:32 Yurt İçi Gezi Rehberi

Antalya’da Gezilecek Yerler

Antalya’da Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Antalya.

Türkiye’nin Her Yerinden Antalya Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan tarihi şehirlerimizden birisi olan Antalya şehrinde nereleri gezebiliriz?

Önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış?

Antalya mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

Antalya’da Gezilecek Yerler


antalya-duden-selalesi

Düden Şelalesi

Lara plajlarına 20 km mesafedeki harika Düden Şelalesi ulaşım açısından oldukça uygun bir konumdadır. Ayrıca Toros Dağlarından doğan ve 15 metre yükseklikten dökülen Düden Şelalesinin çevresi zengin bitki örtüsüyle göz doldurur. İnsanların buradan daha fazla keyif alabilmeleri için birçok piknik alanına da sahiptir. Hatta hafta sonlarınızı geçirebileceğiniz oldukça uygun bir mekandır.


antalya-hadrian-kale-kapisi

Hadrian Kale Kapısı

Antalya’ya İmparator Hadrianus’un gelişi dolayısıyla MS 130 yıllarında yaptırılmıştır. Hadrianus Kapısı antik limanı çevreleyen surlar üstünde Atatürk Caddesin de bulunmaktadır. Ayrıca Antalya’da kurulmuş olan bu yapı Antalya halkı tarafından oldukça iyi bir şekilde korunmuştur.


antalya-karaaliogli-parki

Karaalioğlu Parkı

Karaalioğlu parkı falezler üzerine kurulmuş harika bir Antalya manzarası olan, doğal görüntüsü ve oldukça büyük bir parktır diyebiliriz. Ayrıca ulaşımı kolay olduğundan dolayı insanların sürekli ziyaret ettiği yerlerden biridir. Hatta Karaalioğlu parkı 1940’lı yıllarda ve 2’inci Dünya savaşının zor şartları altında 70000 M2’lik bir alana dönemin Antalya valisi Haşim İşcan tarafından yaptırılmıştır.  Yapı yerinin uygunluğu ile insanların saatlerce hayranlıkla izleyebileceği manzaraya sahiptir.


antalya-hidirlik-kulesi

Hıdırlık Kulesi

Hıdırlık kulesi, Antalya Surlar üzerine inşa edilen yapı 2. Yüzyılda yapılan tarihi bir yapıdır. Bu tarihi yapı surların güneybatı köşesinde Karaalioğlu parkında yer almaktadır. 14 metre yüksekliğe sahip olan bu yapı, alt kısmı kare olmakla beraber üst kısmı ise silindir şeklindedir. Roma imparatoru Hadriyanus tarafından yapıldığı düşünülmektedir.



antalya-aquarium

Antalya Aquarium

Dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden birisidir. Üstelik 40 tematik akvaryumun ardından 131 metrelik uzunluğu ve 3 metrelik genişliği ile dünyanın en büyük tünel akvaryumu Antalya Aquarium gezi sırasında listeye eklenmesi gerekenlerden birisi diyebiliriz. Görmeden geçmeyiniz.


antalya-koprulu-kanyon-miili-parki

Köprülü Kanyon Milli Parkı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan Bolosan ve Beşkonak arasında; 14 Km uzunluğunda ve 100 metre derinliğinde bir kanyondur. Hatta Park arazisinde bulunan sedir ormanları ve Kapadokya da bulunan peribacalarına benzeyen taş oluşumları vardır.

Köprü Çayı üzerindeki eski taş köprü günümüzde de kullanılmaktadır.

Ayrıca doğal yapısı ile ormanlık arazisinde ayı, dağ keçisi, de vardır. Coşkun akan Köprü Çayı bol oksijenli olduğundan bol miktarda alabalık bulunur.


antalya-lara-plaji

Lara Plajı

Antalya merkezinin en ünlü plajlarından biri olan Lara Plajı Gözün alabildiğine kumluk olan bu plaj, genellikle yaz eğitim kamplarının kurulduğu yer olduğundan dolayı çadır ve kamp olanaklarının da yüksek olduğu bir yerdir. Buna ek olarak Konyaaltı Halk plajına göre suyu daha sıcaktır.


antalya-aqualand

Antalya Aqualand& Dolphinland

Antalya Aqualand & Dolphinland 1994 yılında kurulmuş olan ve halen günümüzde de devam etmekte olan bir su parkıdır.

Ayrıca Antalya’da kurulan ilk su parkı özelliğini taşımaktadır.

Hem yüzmenin keyfini çıkarırken hem de dans eden yunusların şovlarını izlerken keyifli vakit geçirebilirsiniz. Kuruluş yerinin tam şehir merkezinde olmasından dolayı ulaşım açısından oldukça iyi bir konuma sahiptir.


antalya-ataturk-evi-muzesi

Antalya Atatürk Evi Ve Müzesi

Antalya’ya 3 defa ziyarete gelen Atatürk, ziyaretleri sırasında tahsis edilmiş olan ve ziyaretleri anısına bir müzeye dönüştürülmüştür. İki katlı ve dikdörtgen şeklinde planı olan köşk, 1986’dan beri Atatürk Evi Müzesi olarak halka hizmet vermeye devam ediyor.

Köşkün alt katında, Atatürk’ün Antalya’yı ziyaretleri ile ilgili fotoğraf sergisi, Atatürk ve Antalya’ya dair belgesellerin izlenebileceği bir oda, bir yemek odası ve bir büro vardır.

Üst katında ise Atatürk’ün kişisel eşyalarının sergilendiği bir oda bulunmaktadır.

“Hiç şüphesiz Antalya yeryüzündeki en güzel yerdir.” 


antalya-tunektepe-teleferik-tesisleri

Tünektepe Teleferik Tesisleri

Antalya Tünektepe Teleferik Tesisleri, Antalya’nın merkezine yakın olan Kemer yoluna kurulmuştur. Hatta Tünektepe’ye teleferik ile tırmandığınızda sizleri muhteşem bir Antalya manzarası bekliyor olacak.  Ayrıca yukarıdan aşağıya baktığınızda zirvede hissedeceğiniz o an yaşanmaya değer kılıyor. Antalya sıcaklarından uzaklaşmak ve serin esinti ile karşılaşmak için Antalya Tünektepe Teleferik Tesisleri oldukça uygun bir yer olacaktır. Bu nedenle Antalya’da Gezilecek Yerler listesine ekleyebiliriz.


antalya-sandland

Sandland

En başta belirtelim ki göreceklerinize hayran kalacaksınız.

Her bir yapının özenle, zaman verilerek ve emek verilerek yapılmış olduğunu anlayacaksınız. Üstelik yapılan yapılarda ince işçiliklerin olduğu görmeden gitmemeniz gereken noktalardan birisi. Hatta yaklaşık 10 bin ton nehir kumu kullanılarak, dünyanın birçok ülkesinden katılan profesyonel kum heykel sanatçılarının yaklaşık 3 hafta süren performansları neticesinde yaratılan muhteşem eserler var. 


antalya-saat-kulesi

Saat Kulesi

Antalya’nın sembolü olan tarihi eserlerden birisi olan saat kulesi Cumhuriyet Caddesinde Kalekapısı mevkiinde bulunur ve buna ek olarak Antalya Saat Kulesi dış surlar üzerinde inşa edilmiştir. Saat Kulesi kalın beşgen bir burç üzerine daha küçük kare planlı olarak inşa edilmiş ve ilk yapıldığında en üstünde soğan başı şeklinde alemli bir kubbeye sahipti. Kule bedeninin dört tarafına birer saat yerleştirilmiştir. 1930’lardan sonra yapılan bir tadilatta kulenin kubbesi kaldırılmış ve çatının dört tarafına beşerli çerçeveler ilave edilmiştir.


tubitak-gozlem-evi

Tübitak Gözlemevi

Antalya’da Gezilecek Yerler ve TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi, Antalya Bakırlıtepe de bulunan bir gözlemevidir. Faaliyete geçme tarihi ise 1997 yılında olmuştur. Teleskop Rusya‘ dan kiralık alınmıştır. Ayrıca Türkiye’nin en büyük teleskobu unvanına sahipken dünyada da 4 tane bulunan robotik bir teleskop barındıran gözlemevidir.


antalya-evdirhan

Evdirhan

Evdir Han okunmuş kitabesinden, hanın I. İzzeddin Keykavus Bin Keyhusrev tarafından H. 607-616 / M. 1210-1219 yıllarında yaptırıldığı anlaşılmaktadır. 67×55 metrekare ebadında kareye yakın dikdörtgen planlıdır. Beden duvarlarının tümü kesme taş, üst örtü moloz taştır. Dört eyvanlı hanlar grubunda bulunan yapının özellikle portali dikkat çekicidir. 


antalya-balbey-cami

Balbey Camii

Balbey Camii, Antalya’nın Merkez Muratpaşa ilçesinde Balbey Mahallesinde bulunmaktadır.
Cami 15. yy sonlarında inşa edilmiştir. Caminin mülkiyeti, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlıdır.
Camii, 15.70 x 16.50 m. ebadında kareye yakın dikdörtgen planlı ve üzeri tek kubbe ile örtülü kübik bir yapıdadır. Yapıda ibadet mekânı ile kuzey cephesi boyunca uzanan son cemaat yeri mevcuttur.
Binanın son cemaat yeri ve kuzey-batı köşesinde yükselen minaresi yakın zamanlarda yapılmıştır.



Türkiye’nin Her Yerinden Antalya Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Antalya’da Gezilecek Yerler

Last modified: 21 Haziran 2021

Close