Yazar 11:57 Yöresel Lezzetler

Konya’ da Ne Yenir? Sizin İçin 10 Lezzetli Konya Yemekleri Listeledik

konya-etli-ekmek

Konya Yemekleri >> Konya’da Ne Yenir? Konya’nın Neyi Meşhur?

Konya’ya seyahat planınız mı var? Peki Konya’ya gitme sebebiniz tarihi yerler görmek mi, yoksa Konya yemeklerinin tadına bakmak mı? Bize sorarsanız Konya her iki seyahat sebebi içinde beklentiyi karşılayan bir ilimiz.

konya

Konya’ da Gezilecek Yerler için blog yazımıza göz atabilirsiniz. Ancak bugünkü konumuz lezzetli Konya Meşhur Yemekleri !

Haydi Başlayalım !


Sizin İçin 10 Lezzetli Konya Yemeklerini Listeledik.

1. Etli Ekmek

konya-etli-ekmek

“Konya’da ne yenir?” sorusunun ilk akla gelen cevabı Etli Ekmektir. Lezzeti ile ünü Konya il sınırlarını da aşmış bir çok ilimizde yapılır hale gelmiştir. Ancak bu lezzetin tadına varabilmek için etli ekmeği yerinde yani Konya’da yemelisiniz. Her ne kadar lahmacuna benzetilse de lezzeti ve tadı oldukça farklıdır.

2. Çebiç

Konya yöresel lezzetlerinden biri olan Çebiç, ciğer sevenlere eşsiz bir tat vadediyor. Çünkü bu lezzet genellikle kahvaltı zamanında tüketiliyor. Hem pişirilme hem de sunum aşamasında oldukça zahmetli olan bu yemek kuzu ciğerinin ağır ağır pişmesi ve bulgur pilavı eşliğinde servis edilmesi ile hazır hale geliyor. Yöre halkının belirttiğine göre Eylül ayında tüketilen çebiç daha a bir lezzetli oluyormuş. Çünkü Eylül ayında kuzular en olgun dönemlerinde oluyorlarmış.

3. Bamya Çorbası

Yüzünüzü ekşittiğinizi görür gibiyiz. Genellikle belirli bir kesimin yemeğini bile tüketmekten hoşlanmadığı bu sebzenin Konya’da severek ve sıklıkla çorbası tüketiliyor. Hem yemek hem de çorbasını bir kez olsun Konya’da denemelisiniz.

Bol limonun ekşi tadı, dana etinin lezzeti ve bamyanın buluşması ile damak çatlatan bir çorba ortaya çıkıyor. Esnaf lokantalarında kolaylıkla bulabileceğiniz bu lezzeti bizce seveceksiniz.

4. Fırın Kebabı

Kebap kültürü ülkemizde oldukça yaygındır. Adana Kebabı, Urfa Kebabı ve İskender Kebap‘tan sonra kesinlikle Konya’da denemeniz gereken bir lezzet Fırın Kebabı. Yumuşacık pidelerin üzerine koyun veya kuzu etinin konulması ile servis ediliyor. Ancak önemli bir nokta var ki fırın kebabını da usta ellerden yemelisiniz ki bu eşsiz tadın lezzetine varabilesiniz.

5. Mevlana Böreği

konya-mevlana-boregi

Konya’da türbesi bulunan Mevlana Celaleddin Rumi’nin “Yine gel, yine gel! Kim olursan ol, yine gel!” sözüyle ve Konya’nın eşsiz lezzetleri ile Konya’ya yeniden gitmek isteyeceksiniz. Konya’ya yolu düşenlerin kesinlikle ziyaret ettiği Mevlana’dan esinlenmiş ve ismini almış Mevlana Böreğinden bahsedelim size. Sabah kahvaltı ve gün içerisinde atıştırmalık olarakta tüketilen bu börek dışı çıtır ve iç harcı bulunan üçgen şeklinde bir lezzet. İç harcında soğan, kıyma ve maydanoz gibi lezzetlerle hazırlanan Mevlana Böreği sıcacıkken tüketilince efsane bir lezzete dönüşüyor.

6. Batırık

Konya yöresel lezzetlerinden biri de Batırık. Hepimizin bildiği mercimek köftesine oldukça benzeyen bir görüntüye sahip. Ancak lezzet olarak mercimek köftesinden oldukça farklı. İçerisinde yöreye özgü düğürcük, menengiç ve çeşitli baharatlar konularak hazırlanan Batırık’ı esnaf lokantalarında kolaylıkla bulabilirsiniz.

7. Kaygana

Konya yöresel lezzetlerinden kahvaltılara renk ve lezzet katan Kaygana‘dan bahsedelim size. Kaygana Trabzon’da da sıklıkla yapılan bir lezzet. Ancak Trabzon’da yapılandan oldukça farklı bir yapıya sahip. Genel olarak un, kabartma tozu ve süt ile hazırlanan hamur harcının içerisine ıspanak ve kaşar peyniri ekleniyor. Gözleme veya akıtma şeklinde pişirilen lezzeti kesinlikle Konya’da denemelisiniz.

konya-otobus-bileti

8. Arabaşı Çorbası

Arabaşı Çorbası bir dönem yenilme şekli olarak oldukça gündemdeydi hatırlarsanız. Konya’ ya özgü çorbalardan bir tanesi de Arabaşı Çorbası. Ancak bu çorba Anadolu’da sıklıkla karşımıza çıkan bir lezzet.

Çorba için özel bir hamur hazırlanır. Salçalı, acılı veya etli şekilde hazırlanan çorbanın sulu kısmı ile beraber tüketilir. Burada ki püf nokta hamuru çiğnemeden yutmaktır. Bu eşsiz deneyimi Konya’da kesinlikle denemelisiniz.

9. Tirit

Anadolu’nun bir çok şehrinde yapılan ve severek tüketilen bir lezzet Tirit. Konya’da da sıklıkla ve severek tüketiliyor. Ancak yörede tirit güveçte pişiriliyor. Eşsiz bir et suyu ile pişen Konya usulü Tirit damak çatlatan bir lezzet şöleni sunuyor.

10. Sacarası

konya-sacarasi

Konya’ da Ne Yenir?” diye soruyorsanız sanırım cevaplandırdık. O kadar güzel yemeklerden sonra sıra geldi tatlıya. Kapanışı Sacarası ile yapmak istiyoruz. Fıstık ve kaymak eşliğinde servis edilen efsane damak çatlatan bu lezzetli Konya‘ da kesinlikle denemelisiniz.


Türkiye’nin Her Yerinden Konya Otobüs Bileti İçin

biletara.com

Visited 10 times, 1 visit(s) today

Last modified: 21 Haziran 2021

Close