Yazar 15:49 Yöresel Lezzetler

İstanbul’da Ne Yenir? Sizin İçin 10 Lezzetli İstanbul Yemekleri Listeledik

istanbul-pierre-loti-kahve

İstanbul Yemekleri >> İstanbul’da Ne Yenir? İstanbul’un Neyi Meşhur?

İstanbul’a seyahat planınız mı var? Peki İstanbul’a gitme sebebiniz tarihi yerler görmek mi, yoksa İstanbul yemeklerinin tadına bakmak mı? Bize sorarsanız İstanbul her iki seyahat sebebi içinde beklentiyi karşılayan bir ilimiz.

istanbul-pierre-loti-kahve

İstanbul’da Gezilecek Yerler için blog yazımıza göz atabilirsiniz. Ancak bugünkü konumuz lezzetli İstanbul Meşhur Yemekleri !

Haydi Başlayalım !

İstanbul Otobüs Bileti İçin Tıklayın


istanbul-balik-ekmek

1. Balık Ekmek

İstanbul, başlı başına keşfedilmesi gereken ve her sokağı tarih kokan bir kentimizdir. O kadar fazla kültür bir arada yaşamaktadır ki, İstanbul yöresel lezzeti kesinlikle denemelisiniz diyemeyeceğiz. Çünkü İstanbul yöresel lezzet değil İstanbul simge lezzetleri var bu yazımızda.

Eminönü’nde Balık Ekmek ile başlayabiliriz İstanbul simge lezzetlerimize. Denizin sesi, balıkların kokusu ve Eminönü’ndeki o atmosfer. Hepsi bir araya geldiğinde balık ekmekten aldığınız lezzet daha da katlanıyor. Hemen yanı başında var olan turşucu dükkanlarından da yanına katık yapabileceğiniz turşuları şiddetle tavsiye ediyoruz.


istanbul-sultanhamet-koftesi

2- Sultanahmet Köftesi

Hemen hemen her ilimizin ya ilinin yada belirli bir ilçesinin adıyla meşhur bir köftesi vardır. (bknz:İnegöl Köfte) İstanbul’unki de tabi ki kendine has bir köftesi var, Sultanahmet Köftesi !

Sultanahmet semti ile özdeşleşmiş ve ismini almıştır. En eski dükkan 1920’den kalma Tarihi Sultanahmet Halk Köftecisi Selim Usta’nın yeridir. Ancak Sultanahmet sokaklarında dolaşırken bir çok dükkanda bu lezzete ulaşabilirsiniz.


istanbul-ortakoy-kumpiri

3- Ortaköy Kumpiri

Kumpirin binbir halini Ortaköy’de bulabilirsiniz. Ortaköy’e gittiğinizde “Gel Abla/Abi” nidaları ile sizi çağıran sese doğru ilerleyin. İstediğiniz çeşitte istediğiniz kadar malzemeyle kendinize bir kumpir alın ve boğaza karşı keyifle yiyin.

Özellikle turistlerin sıklıkla merak edip tükettikleri bir lezzet. Ortaköy Kumpiri, yolu düşen İstanbulluların da es geçmedikleri hem doyurucu hem de nefis bir lezzete sahip.


istanbul-sariyer-borekcisi

4- Sarıyer Börekçisi

Sarıyer sokaklarında dolaşırken aldığınız o mis gibi kokuyu unutmayın. Böreğin bu halini de kesinlikle İstanbul’da denemelisiniz.

Ispanaklı, patatesli, peynirli ve kıymalı çeşitleri ile severek tüketilen bu lezzet hem İstanbulluların hem de turistlerin severek tükettiği bir lezzet. Sarıyer’den geçerken iştahınızı kabartacak bu lezzeti kesinlikle denemelisiniz.


istanbul-suleymaniye-kuru-fasulyesi

5- Süleymaniye Kuru Fasulyesi

Mimar Sinan’ın eseri olan Süleymaniye Camii’nin hemen yanı başında yer alan sıra sıra dizili dükkanlarda bu eşsiz lezzeti tadabilirsiniz. Bulunduğu konum itibari ile adını alan Süleymaniye Kuru Fasulyesi özellikle turistler tarafından çok seviliyor.

Peki neden bu kadar ünlü bu kuru fasulye diye sorabilirsiniz. Çünkü buradaki fasulyelerin boyutlarından tutun pişirilme şekline kadar özel aşamalardan geçiyor. 11 mm boyutundaki fasulyeler bakır tencerelerde pişiriliyor ve odun ateşinde dinlendiriliyor. Ortaya çıkan lezzet ise efsane oluyor.


istanbul-otobus-bileti

istanbul-kanlica-yogurdu

6- Kanlıca Yoğurdu

Dededen toruna 126 yıldır süre gelen bir lezzet olan Kanlıca Yoğurdu, 93 muhacirleri olarak anılan ve Kanlıca’ya göç eden ailenin sunduğu hizmet ile başlıyor ve hala deva etmekte.

Taze ve günlük olarak üretilen bu lezzetli yoğurt yanında pudra şekeri ile servis ediliyor. Hem sadesi hem de pudra şekerli hali ayrı lezzetli olan Kanlıca Yoğurdunu kesinlikle denemelisiniz.


istanbul-islak-hamburger


7- Islak Hamburger

Ayaküstü atıştırmalıkların en lezzetlisi başlayınca bir tane ile kalmayacağınız ve damak çatlatan bir lezzeti olan Islak Hamburgeri İstanbul’da kesinlikle denemelisiniz.

Kıyma, soğan, yumurta, sarımsak tozu, tuz, karabiber, kimyon ve galeta unu ile yapılan köftesi ve domates, salça, ketçap ve şeker karışımlı sosu ile lezzetlendirildikten sonra sıcak sıcak servis ediliyor.


istanbul-beyoglu-cikolatasi

8- Beyoğlu Çikolatası

Bizce çikolatayı sevmeyen yoktur. Varsa bile sessizliğini korusun çünkü Beyoğlu çikolatasından bahsedeceğiz. Sade, sütlü, bitter, fındıklı, fıstıklı veya meyveli. Hem görüntü hem de kokusu ile sizi çekecek olan Beyoğlu çikolatasından şehirden ayrılırken yanınıza almayı unutmayın.

Beyoğlu’nda dükkanlarda bir çok çeşidini görebileceğiniz bu lezzeti kesinlikle tatmalısınız. Çikolatanın beyoğlu halini çok seveceksiniz.


istanbul-vefa-bozasi


9- Vefa Bozası

Vefa, İstanbul’da bir semt adı olup boza ile özdeşleşmiş ve Vefa Bozası olarak markalaşmış bir lezzeti barındır içerisinde. Genellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan bozayı ister üzerinde leblebi ile isterseniz tarçınla veya sade olarak tüketebilirsiniz.

Şifa için boza için. Çünkü A,B,C ve E vitaminlerini içinde barındırır. Kışın gribinden, nezlesinden korur. Bağırsak florasını düzenler. Mideyi rahatlatır, ferahlık verir. Daha ne olsun.


istanbul-pierre-loti-kahve

10- Pierre Loti Türk Kahvesi

İstanbul’da Ne Yenir?” diye soruyorsanız sanırım cevaplandırdık. O kadar güzel yemeklerden sonra size son maddelerde bir bardak Pierre Loti Türk Kahvesi ile uğurlamak istiyoruz.

Hem yorgunluğunuzu alacak hem size eşsiz bir İstanbul manzarası sunacak hem de lezzetli bir kahve keyfi yapacağınız bir mekan burası. Pierre Loti’de bir fincan Türk Kahvesi ile turunuzu tamamlayabilirsiniz. Hatta tamamlamalısınız.


Türkiye’nin Her Yerinden İstanbul Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Visited 29 times, 1 visit(s) today

Last modified: 21 Haziran 2021

Close