Yazar 15:47 Yöresel Lezzetler

Iğdır’da Ne Yenir? Sizin İçin 10 Lezzetli Iğdır Yemekleri Listeledik

igdir-banat

Iğdır Yemekleri >> Iğdır’da Ne Yenir? Iğdır’ın Neyi Meşhur?

Iğdır’a seyahat planınız mı var? Peki Iğdır’a gitme sebebiniz tarihi yerler görmek mi, yoksa Iğdır yemeklerinin tadına bakmak mı? Bize sorarsanız Iğdır her iki seyahat sebebi içinde beklentiyi karşılayan bir ilimiz.

igdir-banat

Iğdır’da Gezilecek Yerler için blog yazımıza göz atabilirsiniz. Ancak bugünkü konumuz lezzetli Iğdır Meşhur Yemekleri !

Haydi Başlayalım !

Iğdır Otobüs Bileti İçin Tıklayın


igdir-katlet-kofte

1. Katlet Köfte

Hemen hemen her ilimizin ya ilinin yada belirli bir ilçesinin adıyla meşhur bir köftesi vardır. (bknz:İnegöl Köfte) Iğdır’ında tabi ki kendine has bir köftesi var, Katlet veya Kuru Köfte!

Kıymanın içerisine, soğan, patates ve un eklenip yoğrulur. Zerdeçal ve kimyon ve maydanoz ile lezzetlendirilen köfteler yağda kızartılarak servis ediyorlar. Iğdır Katlet Köfteyi kesinlikle denemelisiniz.


igdir-bozbas

2- Bozbaş

Iğdır’ın yöresel lezzetlerinden biri olan Bozbaş, kuzu inciği, kuyruk yağı ve nohut gibi malzemelerle hazırlanan geleneksel bir yemek. Restoranlarda kendi özel tasında pişirilerek servis edilen bu yemeğin besleyiciliği ve lezzeti beğeni topluyor. Iğdır merkezde bulunan restoran ve lokantalar da sipariş verebilirsiniz.


igdir-cilvir

3- Cılvır

Kaz ayağı ve pirinçten hazırlanan cılvır, Iğdır’ın pek duyulmamış yöresel yemeklerinden biri. Kentte meşhur bir lezzet olan cılvır, üzerine yumurta kırılarak servis ediliyor.


igdir-fetir

4- Fetir

Iğdır mutfağının parmak ısırtan tatlısı fetir, kuru maya, şeker, tereyağı, yumurta ve yoğurt gibi malzemelerle hazırlanan tatlı bir çörek.


igdir-tas-kofte

5- Taş Köfte

Iğdır’a gidip de leziz taş köftenin tadına bakmadan dönmek olmaz. Büyük toplar halinde yuvarlanan köfteler, patates ve diğer malzemelerle birleşince tadından yenmiyor.



igdir-lepeli-eksili-pilav

6- Lepeli Ekşili Pilav

Doğu’da hemen her yemekte et görmeniz olası. Iğdır mutfağının da yapı taşlarından biri olarak et çeşitleri gösteriliyor. Lepeli ekşili pilav yemeği içerisinde et, lepe ve çeşitli baharatların yer aldığı oldukça doyurucu bir pilav.


igdir-zibili-pilavi


7- Zibili Pilavı

İçeriği zengin bir pilav olan zibilli pilavı, doyurucu ana yemek olma özelliğine sahip. Baharat çeşitleriyle aromatik bir tat katılır.


igdir-kavut

8- Kavut

Kavut unundan hazırlanan bu leziz tatlı ismini de içerisine katılan undan alıyor. Un ve sudan elde edilen hamurun üzerine ise önceden hazırlanmış şerbet ekleniyor ve emmesi bekleniyor. Sonrasında biraz pekmez biraz da ceviz içi ile afiyetle yiyebilirsiniz


igdir-patlican-receli


9- Patlıcan Reçeli

Reçelin en yumuşak hali patlıcan reçeli.. Diğer reçel çeşitlerine göre değişik bir tat aromasına sahip olan patlıcan reçeli Iğdır mutfağının sembollerinden biri haline gelmiştir. Genellikle kahvaltılarda tüketilir. Besleyici bir ara öğündür.


igdir-nabat

10- Nabat

Iğdır’da Ne Yenir?” diye soruyorsanız sanırım cevaplandırdık. O kadar güzel yemeklerden sonra size son maddelerde tatlılardan bahsettik. Kapanışı Nabat ile yapmak istiyoruz.

Yemeklerin içinde kullanarak tatlı bir aroma yaratılan nabat hazırlanışı oldukça zahmetlidir. Şekerler ipe dizilerek gün ışığında kurutulmaktadır. Iğdır‘da sıklıkla kullanılır ve severek tüketilir.


Türkiye’nin Her Yerinden Iğdır Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Last modified: 21 Haziran 2021

Close