Yazar 12:43 Seyahat

Doğu Ekspresi Hakkında Her Şey

Neden Doğu Ekspresi? Çünkü en güzel manzaraların görüleceği harika bir tren rotasına sahip olduğu için. Ancak tek sebebi manzara izlemek olamaz tabi ki. Hem manzaranın tadını çıkarmak, hem tren nostaljisi yaşamak, hem de gezinizi planlayıp Ankara’dan Kars’a kadar lezzetli bir gastronomi şöleni yaşamak bu seyahatin olmazsa olmazları olacaktır.

Bu yazımızda internette en çok araştırılan Doğu Ekspresi ile ilgili sorulara sizin için cevapladık. Umarız sizin de merak ettikleriniz bu yazının içerisindedir. Keyifli okumalar dileriz. 🥰

Doğu Ekspresi İle Nerelere Gidilir?

Trenle uzun bir yolculuğa hazır olun. Çünkü Doğu Ekspresi sırasıyla Ankara Kırıkkale Sivas Erzincan Erzurum ve Kars duraklarından oluşan bir rotaya sahip.

doğu ekspresi

Doğu Ekspresi Kaç Gün Sürüyor?

Ankara’da başlayan ve Kars’ta sonlanan Doğu Ekspresi seferi yaklaşık 26 saat sürmektedir.

Doğu Ekspresi Ne Zaman Açılacak 2022? Doğu Ekspresi Açıldı Mı?

2022 için yeni dönem seyahat takvimi açıklandı. Ankara’dan başlayan seferler 12 Aralık 2022-20 Mart 2023, Kars’tan başlayan seferler 14 Aralık 2022-22 Mart 2023 dönemlerinde aktif olarak devam edecek.

Doğu Ekspresi Hangi Günler Çalışıyor?

Ankara’dan hareket eden sefer Çarşamba ve Cuma günleri saat 15:55 ‘te hareket ediyor. Kars’tan hareket eden seferler ise Cuma ve Pazar günleri 22:20 ‘de hareket ediyor.

Doğu Ekspresi Her Gün Var Mı?

Hayır, Doğu Ekspresi her gün çalışmıyor maalesef ki.

Doğu Ekspresi Turu Ne Kadar? Ücreti Nedir?

Bilet Fiyatları 2022

Turistik Doğu Ekspresi biletleri, TCDD’nin e-bilet sayfasından satın alınabiliyor. Tek kişi bilet fiyatı bin 300 TL’den, aynı kompartımanda iki kişi seyahat edilmesi tercih edilirse ise kişi başı 650 TL‘den satılıyor.

Örtülü Kuşet Vagon Ne Demek?

Örtülü kuşetli vagon tipleri trenlere göre farklılık gösteren vagon tiplerindendir. Fakat genel olarak vagon yapısında 4’kişilik koltuklar yer alır. Bu kompartımanlar içerisinde 2’şerli karşılıklı koltuklar bulunur. Bu koltukların kemerleri çözüldüğünde oda içinde 4 adet yatak oluşur. Temiz ve örtüleri bulunan bu vagonlarda seyahat yolcular için hem keyifli hem de dinlendiricidir. Uzun mesafeli hat trenlerinde özellikle birbirini tanıyan kişiler tarafından kiralanması halinde seyahat bir zevke dönüşecektir. Bu vagon içerisinde yer alan teknolojik ve modern imkânlar yolcuların daha kaliteli zaman geçirmesi için tasarlanmıştır. Vagonlarda izolasyon sistemi çok iyi yapıldığından dolayı ısınma ve soğutma konusunda yolcular bir sıkıntı çekmez ve manuel olarak vagon içerisini diledikleri ısıya göre ayarlayabilirler. Yolcular için geniş bir alan sağlayan bu vagon yolcuları yormaz ve huzursuz olmalarını sağlamaz. Kuşetli vagon kullanan yolcular diledikleri zaman yemekli vagona giderek beslenme ihtiyaçlarını giderebilirler. Dilerlerse vagon içerisinde odalarında yer alan masayı da kullanarak atıştırmalıklarını yiyebilirler.

Doğu Ekspresi Hangi Gardan Kalkıyor?

Tren, kalkış ve varış noktaları olan iki durak olan Ankara ve Kars Garlarından kalkıyor.

Doğu Ekspresinde Tuvalet Var Mı?

Evet var. Vagonların her iki tarafında ortak kullanımlı tuvaletler mevcuttur.

Saatte Kaç Km Hızla Gidiyor?

Doğu Ekspresi saatte ortalama hızı 80 km/saat gidiyor.

Doğu Ekspresi Kimlere Ücretsiz?

(Ayrı bir yer istenmemek koşuluyla 0-6 yaş (73 aydan gün almamış) çocuklar ücretsiz seyahat edebilir.) 65 Yaş ve üzerindeki yolcular %50: YHT, Anahat trenlerinde 65 yaş ve üstü yolcular yararlanabilmektedir.

Doğu Ekspresi Yemek Fiyatları

TCDD Taşımacılık ana hat, yüksek hızlı tren ve yurtdışına seyahat eden trenlerde yemekli vagon hizmetini yolculara sunmaktadır. Bazı ana hat trenlerinde yemekli vagon varken bazılarında bulunmaz. Genellikle uzun mesafeli olan trenlerde yolcuların uzun süre seyahat edecekleri düşünüldüğünden dolayı yemekli vagon hizmeti verilmektedir. Yemekli vagonda yolcu taşımacılığı yapılmaz, yalnızca yemek servisi yapılmaktadır. Bu vagon içerisinde yer alan yemekleri ve ürünleri TCDD Taşımacılık adına bir firma üstlenmektedir.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

www.biletara.com

Visited 9 times, 1 visit(s) today

Last modified: 24 Kasım 2022

Close