Yazar 18:28 Yurt İçi Gezi Rehberi

ESKİŞEHİR’DE GEZİLECEK YERLER


Eskişehir’de Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Eskişehir.

Türkiye’nin Her Yerinden Eskişehir Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Eskişehir şehrimizde incelemeler yaptık. Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış, Eskişehir mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

ESKİŞEHİR’DE GEZİLECEK YERLER


1-SAZOVA BİLİM KÜLTÜR VE SANAT PARKI

Türkiye’nin en güzel parklarından birisi olma özelliğini taşımaktadır. Toplamda 400.000 Metrekarelik bir genişliğe sahiptir. Park içerisinde bulunan gölet ile çeşitli su sporları faaliyetleri yapılmaktadır. Ayrıca park içerisinde bulunan müze gemi, masal kahramanlarından oluşan oyun grupları, Amfi, Tiyatro, Restoranlar, Türkiye’nin en büyük uzay evinin de yer aldığı Bilim Deney Merkezi bulunmaktadır. Park içerisinde bulunan gezi treni ile de ulaşım oldukça basit hale gelecektir.


2-YILMAZ BÜYÜKERŞEN BALMUMU HEYKELLERİ MÜZESİ

Türkiye’de türünün ilk örneği olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, 2013 yılında, bizzat Yılmaz Büyükerşen’in yıllar boyunca yaptığı heykellerle açıldı.
Yılmaz Büyükerşen, bu müzede sergilenen balmumu heykellerden önce, Anıtkabir’de, Samsun’da, İnebolu’da, İzmir’de, Harp Akademilerinde ve Deniz Harp Okulunda sergilenen balmumu Atatürk heykellerini de yapmıştır.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi içerisinde yerli ve yabancı toplamda 200 kişinin heykeline yer verilmektedir. Müze içerisinde tarihin çeşitli noktalarından da örneklendirmeler yapılmıştır.


3-ODUNPAZARI MODERN MÜZE

Müzenin projesine 2018 yılında başlanmış olup 2019 yılında bitirilmiştir. Kengo Kuma ve ekibi iki yıl önceden gelerek Eskişehir’de vakit geçirmiş, şehrin dokusunu inceleyerek ona uygun bir mimariyi hayata geçirmiştir. Odunpazarı’nın odun ticaretinin merkezi olduğunu öğrenen Kuma, Odunpazarı sivil mimarisi, Osmanlı kubbe mimarisi ve geleneksel Japon mimarisini harmanyarak çalışmıştır. Yapımında kullanılan ağaçlar ömrünü tamamlamak olanlardan seçilmiştir. Müzenin Mimarı ise  Erol Tabanca‘ dır.


4-ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KENT PARK

Eskişehir içerisinde insanların sıcak havalarda yaptıkları aktivitelerden birisi de Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Kentpark’a gitmeleridir. Park içerisine giriş yaptığınızda sanki bir Akdeniz Şehirlerinden birisine girer gibi etkileyiciliği vardır. Park içerisinde yüzme havuzu, Köprüler, ve çocukların menej’de ata binme etkinlikleri gibi de örnekleri vardır.


5-ESKİŞEHİR BELEDİYESİ MASAL ŞATOSU

Her Şey Çocuklar İçin…

Çocukların hayal dünyalarını genişletmek ve eğlenceli bir vakit geçirmeleri için yapılan bu proje Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer almaktadır. Park içerisine girmeden önce dikkatinizi çekecek olan bu yapı her yaştan insanın merak ettiği bir eğlence merkezi haline gelmiştir.

konum: Sazova Mahallesi Ulusal Egemenlik Bulvarı No:209 Tepebaşı / Eskişehir



6-ŞELALEPARK

Eskişehir manzarası eşliğinde yaşatan Şelaleli Park, bir sonraki durak noktalarımızdan birisi olacaktır. İçerisinde bulunan kafe imkanı sunan işletme, birlikte sevdikleriniz ile birlikte zaman geçirebileceğiniz ideal ortamlardan birisidir.


7-ÇAĞDAŞ CAM SANATLARI MÜZESİ

Eskişehir’de gezilecek yerler den birisi de 2007 yılında hizmetinize açılan Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nde yerli ve yabancı olmak üzere çok sayıda sanatçıların eserleri sergilenmektedir. Yapılan her bir eserin ince işçiliği ve verilen değer insanların dikkatini çekmeyi başarmıştır.


8-SEYİT BATTAL GAZİ KÜLLİYESİ

Söylenceye göre Seyyid Battal Gazi’nin kabri bir rüya sonucunda bulunur. I. Alaeddin Keykubat’ın annesi Ümmühan Hatun buraya önce bir türbe, ardından cami yaptırır. Günümüzdeki külliye türbe etrafında şekillenir. Osmanlılar, türbe ve camiye medrese, imarethane, tekke ve dergâh eklemişlerdir. Fatih Sultan Mehmet’ten itibaren II. Beyazıt ve Sultan I. Selim tarafından tamir edilen yapılar eklentilerle zenginleştirilir. Kanuni Sultan Süleyman, İran’a yaptığı seferler sırasında Seyitgazi’yi ziyaret eder, külliyeye bazı ilaveler yaptırır. Irak Seferi’ne giderken ordusu Seyitgazi’de konaklar ve Matrakçı Nasuh’a Seyitgazi minyatürü yaptırır. IV. Murat ise Revan Seferi sırasında buraya bir kervansaray yaptırır. Seyitgazi, İstanbulBağdat-Hicaz yolunda yer alır ve hac yolculuğuna çıkanların da konaklama noktası olur. Bu durum dinî anlamda Seyitgazi’nin önemini artırır. Külliye, medresesi ile İslami ilimlerin öğretildiği bir merkez, önce Kalenderi dervişlerinin, sonra Bektaşiliğin merkezi hâline gelir.(2.2)


9-SUALTI DÜNYASI

Eskişehir’de gezilecek yerler den birisi ise Sualtı Dünyası. Hayvanat bahçesinde yer almaktadır. Eskişehir’in en güzel yapılarından birisi olan bu büyük akvaryum içerisinde, yüzlerce çeşit balık türüne ev sahipliği yapıyor. Gelen misafirleriniz ve çocuklarınız ile birlikte vakit geçirmek isteyenlerin uğramanız gereken noktalardan birisi diyebiliriz.


10-ESKİŞEHİR KURTULUŞ MÜZESİ

Geçmişi yeniden yaşamak ve bunu hissetmek isteyenler için oldukça uygun bir yer diyebiliriz. Kurtuluş Müzesi içerisinde sergilenen eserler ve çizimler insanların ilgisini çekmekle beraber geçmişin izlerini hatırlatan bir yerdir. Salon içerisinde fotoğrafçılarında bulunması ile güzel anılar bırakacaktır.


11-MİDAS ANITI

Midas anıtı veya diğer ismi olan Yazılı Kaya olan fasadlarının en iyi örneklerinden birisidir. Tarihin en eski yapıtlarından birisi olan bu yer insanların dikkatini çeken yerlerden birisidir. Anıt nedeniyle bölge Midas Kenti ya da Midas City olarak anılmaktadır.


12-HAYVANAT BAHÇESİ

Eskişehir’de gezilecek yerler sıramıza Hayvanat bahçesini de ekliyoruz. Şehrin en çok ilgi gören ve en çok sevilen mekanlardan birisi diyebiliriz. Çocukların en çok görmeyi merak ettiği yerlerden birisi olan hayvanat bahçesinin içerisinde yüzlerce çeşit hayvan bulunmaktadır. Hafta içi ve hafta sonları sizleri bekliyor olacaktır.


13-KURŞUNLU CAMİİ

Çoban veya Gazi lakabları ile bilinen Çoban Mustafa Paşa tarafından yaptırılmıştır. Caminin yapım tarihi 1525 olarak geçmektedir. Cami içerisinde 20 odalık bir zaviye, öğretim yeri, misafirhane bulunmaktadır. Geçmişten günümüze çok iyi bir şekilde korunarak gelen bu yapı halen günümüzde de insanların merak ettiği yerlerden birisidir. Odunpazarı semtinde bulunmaktadır.


14-AHŞAP ESERLER MÜZESİ

Türkiye içerisinde bulunan nadir müzelerden birisi de Ahşap Eserler Müzesi diyebiliriz. Müze içerisinde bulunan yapıtların tümü oldukça farklı bir tazda ve yapımında oldukça özen gösterilerek yapılmıştır. Müze 2016 yılında yapılmıştır. Dünyanın çeşitli ülkelerinde üretilmiş 160 ahşap eser sergilenmektedir.


15-ADALAR PORSUK ÇAYI

Eskişehir’de gezilecek yerler ve işte karşınızda Adalar Porsuk Çayı

Sanki Venedik’ten bir parça görüntüsü olan bu yer sadece Türkiye değil tüm ülkelerinde dikkatini çekiyor. Kanolar ile seyahat edip Eskişehir’in en güzel şehir yapılaşmasını izleyebilirsiniz. Şehir içerisinde bulunurken çok güzel vakit geçirebileceğinizden emin olabilirsiniz.


16-HAVACILIK MÜZESİ

Öğretici niteliği taşıyan bu müze diğer müzelerden ayrı bir sınıfta incelememiz gerekmekte. Savaş uçaklarının, helikopterlerin ve jetlerin sergilendiği bir müze. Her Şehirden ve her ülkeden gelen insanların ilgisini alan bu müze sizleri de bekliyor.


17-ESMİNYATÜRK TÜRK DÜNYASI ŞAHESERLERİ

2013 yılında yapılan ve yapıldığı günden beri ziyaretçi akına uğrayan bir yer haline gelmiştir.
Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından gerçekleştirilen bir projelerinden birisidir.
Parktaki eserler, Türk Kültürünü yaşamış ve yaşayan ülkelerde yer alan Türk İzleri taşıyan şaheserlerin küçük örnekleri yapılmıştır.


18-LÜLETAŞI MÜZESİ

2008 yılında yerli ve yabancı olmak üzere tüm halkın hizmetine açılmıştır. Toplamda 60 sanatçıya ait 400 civarında eseri bünyesinde bulunduran Lületaşı Müzesi gezip görülmesi gereken yerler arasına eklemelisiniz.


Türkiye’nin Her Yerinden Eskişehir Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Eskişehir’de Gezilecek Yerler

Visited 8 times, 1 visit(s) today

Last modified: 6 Mayıs 2021

Close