Yazar 02:20 Yurt İçi Gezi Rehberi

Elazığ’da Gezilecek Yerler

Elazığ’da Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Elazığ.

Türkiye’nin Her Yerinden Elazığ Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan tarihi şehirlerimizden birisi olan Elazığ şehrinde nereleri gezebiliriz?

Önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış?

Elazığ mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

Elazığ’da Gezilecek Yerler


Elazığ Müzesi

Yapılan kazı çalışmalarında Milattan önce ve sonra yaşamış olan her medeniyetin değerli parçaları burada bulunmaktadır. Elazığ’da Gezilecek Yerler başlığımızdaki ilk önerimiz sizleri beklemektedir.


Harput Kalesi

Kalenin tarihine baktığımızda 9. yüzyıla kadar dayandığını görmekteyiz. her dönem kullanılan ve her seferinde yeni eklentileri olan bu kale en güzel tavsiyelerimizdendir.


Keban Barajı Ve Gölü

Ülkemizin her bir yerinde ünlü olan ve her insanın bir defa da olsa görmesini gerektiğini düşündüğümüz yerlerdendir. Doğal görüntüsü kendisine hayran bırakmaya devam ediyor.


Hazar Gölü

Elazığ da yaşayan her insanın en çok gittiği yerdir. Hazar gölü şehrin simgelerinden birisi olup dışarıdan en çok misafir alan yerlerdendir.


Kömürhan Köprüsü

Şehrin en eski yapılarındandır. 1638 yılında 4. Murat tarafından yaptırılan ve halen günümüzde de kullanılan yapılardan birisidir. Elazığ’da Gezilecek Yerler listemizin içerisinde bulunan en güzel yapılardandır.



Palu Kalesi

Ve şehrin bir sonraki en eski yapılarından birisi olan Palu Kalesi. Ne zaman yapıldığı bilinmemekle berber bir çok medeniyete hizmet eden yapılardan biridir.


Meryem Ana Kilisesi

Harput kalesine yakın bir konumda yer almaktadır. Batı duvarını kalenin kaya kütleleri teşkil ettiğinden kilise, kalenin kayalıkları içine gömülmüş gibidir. Diğer isimleri ise Ana Kilisesi, Kızıl Kilise, Süryani Kilisesi ve Yakubi Kilisesi olarak da yerli halk tarafından tanımlanmaktadır.


Rivayete göre Şahende isimli bir kadının gördüğü rüya üzerine Harput’un manevi büyüklerinden Beyzade efendinin huzurunda yapılan kazıda büyük bir lahit meydana çıkmış ve içinde bir erkek, bir kadın ve iki de çocuk mezarının bulunduğu görülmüştür.” Erkeğin mezarı açıldığında çürümemiş bir cesetle karşılaşılmış ve durum telgrafla Meşihat’a (Şeyhülislamlık) bildirilmiş ve gelen cevap üzerine bir türbe yaptırılmış ve “mezar taşına atfen” türbeye Mansur Baba adı verilmiştir. (alıntıdır.)


Harput Ulu Camii

Anadolu’daki en eski Türk camilerindendir. Yapısı ve sağlamlığı ile oldukça modern bir şekilde tasarlanmıştır. Ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmemektedir.


Türkiye’nin Her Yerinden Elazığ Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Elazığ Gezilecek Yerler

Visited 2 times, 1 visit(s) today

Last modified: 26 Haziran 2021

Close