Yazar 18:30 Yurt İçi Gezi Rehberi

BİNGÖL’DE GEZİLECEK YERLER

Bingöl’de Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Bingöl.

Türkiye’nin Her Yerinden Bingöl Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Bingöl şehrimizde incelemeler yaptık. Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış, Bingöl mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

BİNGÖL’DE GEZİLCEK YERLER


1-YÜZEN ADALAR

Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan ve orada yaşayan halk tarafından keşfedilen bu yer sizlere oldukça farklı gelecektir.

50 metre derinliğinde olan ve üzerinde 3 tane birbirinden bağımsız 3 ada bulunmaktadır. Yaz ve kış aylarında su seviyesi sabit kalıp temiz ve berrak bir su yapısına sahiptir. Yüzen Adalar Bingöl’de Gezilecek Yerler listemizin 1. sırasında yer alıyor.


2-ÇIR ŞELALESİ

Bingöl şehrinde bulunan ve en çok ziyaretçi alan yerlerden biridir. Uzundere’nin akan sularının 100 metre yükseklikten dökülerek oluşturduğu o güzel görüntü görülmeye değer.


3-KÖS KAPLICALARI

Bingöl Şehrinin yerüstü zenginliklerinden bahsederken yeraltı zenginliklerinden de bahsetmeden olmaz. Şehrin en güzel özelliklerinden biri ise yeraltı sularının içerisinde sayısız minerallerden oluşan şifalı suyunu test etmeden gitmemelisiniz.


4-HASEREK KAYAK MERKEZİ

Kış aylarının vazgeçilmezi olan ve her yöreden ve her yaştan insanın buluştuğu tek adres Haserek Kayak Merkezi’dir. Sizin ve sevdikleriniz ile en güzel anıları paylaşacağınız en iyi ortamlardan biridir.


5-ZAĞ MAĞARALARI

Zağ Mağaraları, Bingöl-Solhan-Muş karayolunun 18. kilometresinde sağ yöne ayrılan Gökçeli-Kuşburnu Köy Yolunun 5. km.sinde yer almaktadır. Zağ Mağaraları, sırtı dağa yaslanmış olan doğal kayalık kütlenin ön cephesinde, kayalık alanın hemen tamamına yayılmış olan mağara/odalardan oluşmaktadır.(KAYNAK)



Türkiye’nin Her Yerinden Bingöl Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Bingöl’de Gezilecek Yerler

Last modified: 10 Mayıs 2021

Close