Yazar 02:14 Yurt İçi Gezi Rehberi

ARTVİN’DE GEZİLECEK YERLER

Artvin’de Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Artvin.

Türkiye’nin Her Yerinden Artvin Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan güzel ve tarihi şehirlerimizden birisi olan Artvin şehrimizde incelemeler yaptık. Nereleri gezebiliriz, önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış, Artvin mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

ARTVİN’DE GEZİLECEK YERLER

Artvin’de Gezilecek Yerler


1-BARHAL KİLİSESİ

Barhal kilisesi Artvin’in Yusufeli ilçesinde bulunmaktadır. Kilise ilk olarak Gürcü manastırı olarak inşa edilmiş ve kullanıma açılmıştır. Manastır II. Bagrat tarafından yapılmıştır. Daha sonrasında 1677 yılında Hacı Şerif Efendi tarafından camiye çevirmiştir ve halen de günümüzde camii olarak kullanılmaktadır.


2-İŞHAN MANASTIR KİLİSESİ

Artvin’in Yusufeli ilçesinde bulunan 2. bir yapı ise İşhan Manastır Kilisesi. Kilise 641-661 yılları arasında yapıldığı düşünülmektedir. Çevresinde bir den fazla küçük kiliseler bulunmaktadır.

Daha sonra Manastır kullanım dışı kalmıştır ve yeniden 9. yüzyılın başında Kral Adarnese’nin desteği ve maddi katkısıyla Rahip Saba tarafından yeniden inşa edilmiştir. Kilisenin bir bölümü 19. yüzyılın sonundan 1983 yılına kadar cami olarak kullanıldı.


3-ŞAVŞAT GÖLÜ

Artvin’in Şavşat ilçesinde bulunan Görmeden geçmemeniz gereken yerlerden birisi de Şavşat Karagöl‘dür. Temiz havası ve tarihi yapısını korumaya devam eden bu şehir de insanların dikkatini çekmeyi başarmıştır. İnsanların huzura götüren yeşil görüntüsü ve mavi tonlarında buLunan eşsiz göl sizleri beklemeye devam ediyor.



4-BORÇKA KARAGÖL

Türkiye’nin en güzel göllerinden birisi olan Borçka Karagöl gezip görülmesi gereken yerlerden birisidir. Artvin’in Borçka ilçesinde bulunan bu göl doğal duruşunu bozmamış ve insanların akın ettiği bir göl haline gelmiştir.


5-ATABARI KAYAK MERKEZİ

Türkiye’den ve ülke dışından gelen yabancı turistlerin ilgisini ve dikkatini çeken yerlerden birisi de Atabarı Kayak Merkezidir. Yaz mevsimlerinde ilgi odağı olan şehrimiz kış mevsimlerinde de ziyaret edilenler arasında.


6-HATİLA VADİSİ

Huzur, sessizlik, sakinlik hepsi bir arada.

Hatila Vadisi Artvin’e 15 Km uzaklıkta olup sessizliğin keyfini çıkarmak isteyebileceğiniz yerlerden birisi. Şehir hayatından uzaklaşmak ve huzura doymak için oldukça uygun bir yer. Gözlerinizin alabileceği kadar yeşil manzarası ve serinletici rüzgarı ile yaz mevsimlerinde insanların ilgi odak noktalarından birisi.


7-KAFKASÖR YAYLASI

Artvin’de gezilecek yerler diyoruz ve Kafkasör Yaylasından bahsetmeden olmaz.Artvin ilinin güzelliklerinden birisi olan gezi ve konaklama yerlerinden birisi Kafkasör Yaylası, yaz mevsimlerinde sizleri bekliyor olacak. Doğal güzelliklerinden faydalanmak isterken bungalovlar da kalabilir ve tatilinizi başlatabilirsiniz. Haziran aylarında insanların da akın akın geldiği bu yayla içerisinde sizler için etkinlikler de düzenlenmekte. Boğa güreşleri, folklor gösterileri ve müzik şölenleri tatilinizi eğlenceli hale getirecek.


8-DOLİSHANE KİLİSESİ

Kilisenin Yapımı 10. YY. da yapıldığı düşünülmektedir. Bagratlı Kralı Sumbath tarafından yaptırılmıştır. Şehrin merkezinde bulunan hamamlı köyündedir. Daha sonra 17. YY. geldiğimizde Kilise Camiye çevrilmiştir. Yerel halk tarafından Kilise camii veya Hamamlı kilise olarak tanımlanmıştır.


9-PAPART VADİSİ

Yine şehrin en güzel kısımlarından birisi olan Papart Vadisi doğal yaşam alanı hem insanlara hem de diğer canlılara ev sahipliği yapıyor. Çeşitli bitkiler, hayvan türlerinin yaşam alanlarından birisi olan bu vadi içerisinde bulunmak sizlere çok huzur verecek.


10-MAÇAHEL

Sanki bir ressamın fırçasından çıkan bir tablo gibi…. Karşınızda Maçahel

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı olan, toplamda 18 köyden oluşan bir yerleşim yeridir. Artvin’e gelen her insanın uğrak noktalarından birisi olan Maçahel de doğanın en güzel anlarına şahit oluyorlar. Bölge içerisinde yeniden nefes alırcasına temiz havanın keyfini sizler de çıkarmak için bekleniyor olacaksınız. Bölge içerisinde bulunan Meral Şelalesine uğramayı unutmayın.


11-MARAL ŞELALESİ

Doğu Karadeniz de en çok dikkat çeken yerlerden birisi de Maral Şelalesidir.

Sanki adete yer yüzünde cennetin bir parçasından gibi. Ülke içinden ve ülke dışından en çok ziyaret alan yerlerden birisi diyebiliriz. Artvin’in Borçka ilçesine bağlı olan Maçahel Vadisinde bulunuyor.


12-ARTVİN KALESİ

Bagrat (Gürcü) Kralı Büyük Oşet tarafından 937’de yaptırılmıştır. Kalenin eski ismi Livana‘dır.

Kalenin kalıntıları üzerine VI. yüzyılda Osmanlılar yeni bir kale yaptırmış ve çeşitli dönemlerde de onarılmıştır. Küçük bir kale olup, kente girişi kontrol altında tutmaktadır. 2004 yılında restorasyonu yapılmıştır.


13-CEHENNEM DERESİ KANYONU

Artvin’in en çok ziyaret edilen yerlerinden birisi de Cehennem Deresi Kanyonudur. Dünyanın En büyük kanyonlarından birisi olma özelliğine sahiptir. Kanyonun bulunduğu konum ise Ardanuç ilçesinin 7 km ilerisindedir.


14-TİBET KALESİ

Tibeti Kilisesi‘nin tarihi 899-914 yıllarında yapıldığı düşünülmektedir. Kilisenin Bagratlı Prensi Aşot Koukhi döneminde yapıldığı düşünülen kilisesi o günlerin en çok ziyaret edilen kiliselerindendir. Yapımında kullanılan figürler oldukça dikkat çekmektedir. Çatısının her yüzeyinde koç heykeli bulunmaktadır.


15-BİLBİLAN YAYLASI

Adeta bulutların üzerinde yürümek gibi bir olay yaşamak için oldukça uygun bir konum olduğunu söyleyebiliriz. Serin esen rüzgarların etkisinden korunmak için kalın giyinmeniz de önerimiz olabilir. Yine yeşil görüntüsü ve doğal havası ile karşılaşıp, temiz havasının tadına bakacaksınız. Konum olarak Ardanuç ilçesinin 51 Km doğusunda bulunmaktadır.


16-FERHATLI KALESİ

Ferhatlı kalesi 5. yüzyılda İberya Kralı Vahtang tarafından inşa edilmiştir. Günümüze gelene kadar hiç bir şekilde onarım görmemiştir. İsmini Ferhat ile Şirin’in buluşmuş oldukları kale olarak anıldığından Feratlı kalesi olarak anılmaya başlanmıştır. Konum olarak Ardanuç ilçesinin 5 Km batısında yer alır.


17-ÇİFTE KÖPRÜ

Çifte Köprü, Türkiye’nin kuzeybatısındaki Artvin şehrinin Arhavi ilçesinde bulunan iki bitişik kemer köprüdür. Köprüler, Kamilat ve Soğucak nehirlerinin üstünde yer alırlar. Köprülerin ne zaman inşa edildiklerini gösteren herhangi bir yazıt bulunmamaktadır.(2)


18-PORTA MANASTIRI

896-918 yılları arasında Prens Khaouli tarafından inşa ettirilmiştir. Son halini ise; Kral Gürgen’in döneminde almıştır. Konum olarak merkez de bulunmaktadır. İnsanların merak ettiği ve meraklı gözlerin uğrak noktalarındandır.


Türkiye’nin Her Yerinden Artvin Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Artvin’de Gezilecek Yerler

Visited 1 times, 1 visit(s) today

Last modified: 6 Mayıs 2021

Close