Yazar 00:38 Yurt İçi Gezi Rehberi

Adıyaman’da Gezilecek Yerler

Türkiye’nin Her Yerinden Adıyaman Otobüs Bileti İçin

Adıyaman’da Gezilecek Yerler


adiyaman-perre-antik-kenti

Perre Antik Kenti

Perre Antik Kenti, geçmişten günümüze kadar uzanan yaşayan tarihi ile herkesi büyüleyen ve görülmesi gereken bir yerlerden biridir. Üstelik Türkiye’nin zengin coğrafyasının içinde yer alan bu antik kent, surları, çeşmeleri ve mezarları ile tarihini günümüzde de yansıtmaktadır.


adiyaman-cendere-koprusu

Cendere Köprüsü

Adıyaman’da bulunan Cendere Çayı üzerindeki Cendere Köprüsü, Dünya’nın halen kullanılan en eski köprülerinden biri olma unvanına sahip.
Roma döneminde yapılan bu köprü deprem, sel ve diğer afetlere karşı ayakta durmayı hatta başarmıştır.
Bu köprü Kahta ve Sincik ilçelerini birbirine bağlıyor.


adiyaman-nemrut-dagi

Nemrut Dağı

Nemrut Dağı Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı, 2150 metre yüksekliğinde bulunan Nemrut Dağı, Geçmişte hükümdarlık yapmış olan Komagene kralı 1. Antiochos’un tanrılarını ve atalarını onurlandırmak için yaptırdığı mezarı ve anıtsal heykeller burada bulunmaktadır. Ayrıca yapımlarında kireçtaşı bulunmaktadır ve 1987 yılında UNESCO tarafından Dünya mirasları listesine alınmıştır.



adiyaman-vijene-koprusu

Vijene Köprüsü

Vijene Köprüsü, Osmanlı İmparatorluğu zamanında ticari açıdan oldukça önemli bir konuma sahip olan Tut ilçesi ve Gölbaşı ilçelerini bağlayan köprüdür. Oldukça eski bir zamana ait olan bu köprü yıllar boyunca ayakta kalmayı başarmıştır.


adiyaman-yeni-kale

Adıyaman Yeni Kale

Adıyaman şehrinin Kahta ilçesinde bulunan Koçhisar köyünde bulunmaktadır. Tarihi ise Komagene Krallığına kadar geriye gitmemiz gerekiyor. Şimdiki zamanına baktığımızda ise Memluklu’lar döneminden kalmadır diyebiliriz. Kale içerisi oldukça geniş bir alana sahip olduğu için hamam, camii, ve su depoları bulunmaktadır.


Adiyaman-Saray-eski-cami

Eski Saray Camii

Adıyaman Şehrinin merkezinin Eski Saray mahallesinde bulunmaktadır. Eski Saray camii 1148 yılında İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır. Cami defalarca onarım görmüştür ve şimdiki görüntüsü oluşturulmuştur.


adiyaman-saffan-bin-muattal-türbesi

Saffan Bin Muattal Türbesi

Hazreti Peygamberi gözleri ile görmüş, söylediklerine şahit olmuş, yaşayışından örnekler almış, Kuranın nazil oluşuna şahit olmuş, Peygamber efendimizle birlikte savaşlara, seferlere katılmış nadide insanlardan biri Hz. Safvan bin Muattal.(1)


adiyaman-su-gozu

Su Gözü

Adıyaman’ın en güzel yaşam alanlarından birisi olduğunu söyleyebiliriz. Adıyaman içerisinde bulunan bu doğal yaşam alanı herkesin ilgisini almış ve piknik yapmak ve doğa yürüyüşü yapmak isteyen herkesin gittiği noktalardan birisidir.


adiyaman-golbasi-golleri-tabiat-parki

Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı

Adıyaman halkının hafta sonları ve tatillerde gittiği ikinci noktalarından birisi ise Adıyaman Gölbaşı Gölleri Tabiat Parkı‘dır. bu doğal yaşamı içerisinde barındırdığı bir çok hayvana da ev sahipliği yapmaktadır.


adiyaman-muzesi

Adıyaman Müzesi

1982 yılından hizmete açılan bu olan müze içerisinde Kommagene Krallığı’nın en değerli eserleri ile birlikte günümüze kadar olan tüm medeniyetlerinin yapılarını bu müze içerisinde bulabilirsiniz. Adıyaman ve çevresinde yapılan arkeolojik kazılarda Kommagene Krallığı’nın en önemli hükümdarı I. Antiochos’un başı da bu müze içerisinde yer almaktadır.


adiyaman-sofraz-orenyeri

Sofraz Örenyeri

Adıyaman Besni de bulunan bu yer 2 adet roma dönemine ait mezar ve çok sayıda tarihi kalıntılar bulunmaktadır. Adıyaman’ın ve Türkiye’nin en büyük tarihi miraslarından birisidir.


adiyaman-ulu-camii

Ulu Camii

1863 Yılında Dulkadiroğlu beyliği tarafından yapılan ve halen günümüzde de kullanılan camilerden biridir. Caminin dayanıklılığını için bir çok kez restorasyon yapılmak zorunda kalınmıştır.


Türkiye’nin Her Yerinden Adıyaman Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Adıyaman’da Gezilecek Yerler

Last modified: 15 Haziran 2021

Close