Yazar 03:11 Yurt İçi Gezi Rehberi

Adana’da Gezilecek Yerler

Adana’da Gezilecek Yerler ve en güzel tarihi şehirlerimizden birisi olan Adana.

Türkiye’nin Her Yerinden Adana Otobüs Bileti İçin

Her döneme ev sahipliği yapmış olan tarihi şehirlerimizden birisi olan Adana şehrinde nereleri gezebiliriz?

Önceki dönemlerden bizlere neler miras kalmış?

Adana mutfağında hangi lezzetlerin bizleri beklediğine gelin hep beraber inceleme yapalım.

Adana’da Gezilecek Yerler


adana-tas-kopru

Taş Köprü

Taş köprü Seyhan Nehri üzerine kurulmuştur. Ancak tam olarak ne zaman yapıldığı bilinmese de 385 Yılında Roma İmparatoru Hadrianus tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir. Harun Reşit Paşa ise 766-809 köprüye eklemeler yaparak Adana kalesi ile birleştirmiştir. Daha sonrasında ise Harun Reşit’in oğlu olan 7’inci Abbasi Halifesi Memun tarafından tadilat görmüştür. Adana Valisi Ziya Paşa 1789 yılında yenileme görmüştür. son onarımı ise 1949 yılında yapılmıştır.


adana-sabancı-merkez-cami

Sabancı Merkez Camii

Adana’da Gezilecek Yerler diyoruz ve Sabancı Merkez Camii Adana ilinin Reşat bey semtinde bulunmaktadır. Ayrıca hizmete başlama tarihi ise 1998 yılıdır. Camii kapasitesi tam olarak 28.500 kişiye ibadet imkanı sağlamakta. Hatta Balkanların ve Orta doğunun en büyük camilerindendir. Caminin bulunduğu konum itibari ile hem il içerisinden hem de ilçeler tarafından göründüğü için şehrin simgesi haline gelmiştir. Cami projesi ise Necip DİNÇ’tir.


adana-merkez-park

Merkez Park

Adana Merkez Park Seyhan Nehrinin her ikisine de kurulmuş olan toplamda ise 33 hektar büyüklüğündeki şehir parkıdır. Buna ek olarak güneyde Sabancı Merkez Camii yer alır ve Halka açılma tarihi 2004 yılındadır. Türkiye’nin en büyük parklarında arasında 1. sırayı yer alır.


tarihi-buyuk-saat-kulesi

Tarihi Büyük Saat Kulesi

Adana Büyük Saat Kulesi Adana’nın Seyhan ilçesi Ali Münif Caddesi üzerinde bulunmaktadır. Ayrıca Kulenin Yapılmaya başlanma tarihi 1881 yılındadır ve Vali Ziya Paşa tarafından projeye başlanmıştır. 1882 yılında ise Vali Abidin Paşa Tarafından Tamamlatılmıştır. Ayrıca kule kesme taştan yapılmış olup uzunluğu 32 metre olan kule kare prizma şeklindedir ve kulenin duvarları tuğla ile inşa edilmiştir. Temel derinliğinin 35 metre olduğu söylenir. Hatta Osmanlı da bulunan en büyük Saat kulesidir.


adana-yumurtalık-lagunu

Yumurtalık Lagünü

Yumurtalık Lagünü, Adana’nın Yumurtalık ilçesinde yer alır. 2005 yılında Ramsar alanı olarak belirlenen lagün 2008 yılında milli park olarak ilan edilmiştir ayrıca Tabiatı Koruma Alanlarından birisidir. Hem bitki ve canlı türlerinin korunan ortamlarından birisidir hem de 2 farklı deniz kaplumbağa türü için ev sahipliği yapmaktadır.(Caretta caretta, Chelonia mydas)

Ulaşım ise AdanaKarataşYumurtalık yolu (70 km) veya AdanaCeyhanYumurtalık yolu (90 km) üzerinden sağlanmaktadır.


adana-biletara.com

adana-mavisu-aqualand

Mavi Su Aqualand

Adana’nın Yüreğir ilçesinde yer alan Tesis Her yaştan insanlar için Adana sıcaklarından uzaklaşmak ve serinlemek için kullanılacak alanlardan birisidir ve hem de içerisinde bulundurduğu can kurtarma ekipleri ile sizlere güven sunuyor. Aileniz ve sevdikleriniz ile birlikte vakit geçirmek için oldukça ideal bir sunuyor sizlere.


adana-sinema-muzesi

Sinema Müzesi

Sinema Müzesi Adana’nın Seyhan ilçesinde Kayalıbağ mahallesinde bulunmaktadır. Müze 2011 yılında Eski bir Adana evinde kurulmuştur ve hatta özellikle de Adana’ya özgü yönetmenler, oyuncular ve yapımcılar ile ilgili eserler bulunmaktadır.


adana-yag-cami

Yağ Camii

Tarihin getirdiklerinden birisi de bu yapıdır. Daha öncesinde Saint Jacque adına yaptırılmış bir kilisedir sonrasında ise 1501 yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından Camiye çevrilmiştir. Caminin oldukça sade bir mimari yapıya sahiptir.


adana-ataturk-parkı

Atatürk Parkı

Cumhuriyetin ilk yıllarında kurulan bir şehir parkıdır. Atatürk Parkı tam olarak şehir merkezinde yer alıyor. Özellikle doğa dokusu ve özel peyzajı sayesinde kişilerin oldukça eğlenceli vakit geçirebileceği yerlerden biridir. Park içerisinde Atatürk büstü, heykeller ve tören alanı bulunmaktadır.


adana-ulu-cami

Ulu Camii

Adana Ulu Cami 16.YY kalma tarihi camilerden birisidir. Hatta 1998 yılında yapılan Sabancı Merkez Camii’nin hizmete açılmasına kadar Adana’nın en büyük camii olma özelliğine sahipti. Cami yapımına Ramazanoğlu Halil Bey tarafından 1509’da başlandı. Halil Bey’in ölümü üzerine oğlu Piri Mehmet Paşa tarafından 1541 yılında tamamlandı. Ayrıca yapılan caminin mimarisi Selçuklu ve memluk şekillerini taşımaktadır. 1998 depreminde hasar gören camii 1998-2004 yıllarında yeniden onarıldı ve ibadete açıldı.


ataturk-evi-muzesi

Atatürk Evi Müzesi

Adana’nın Seyhan caddesinde bulunan 19. Y.Y. yapılan geleneksel Adana evlerinden birisidir. Daha sonra ise 1923 yılında Atatürk ve eşi Adana’ya geldiklerinde burada ağırlanmıştır.

Bina Atatürk Bilim ve Kültür Müzesi Koruma ve Yaşatma Derneği’nce zamanın Kolordu Komutanı Bedrettin Demirel’in önderliği ve halkın yardımıyla kamulaştırılıp restorasyonu yapılmış ve 1981 yılında Müze Müdürlüğü’ne bağlı bir müze olarak hizmete açılmıştır.


adana-bebekli-kilisesi

Bebekli Kilisesi

Yapımının tahmini olarak 1880-1890 yılları arasında olduğu düşünülen ve yapının üzerinde tunçtan Meryem ana heykeli vardır. Yapı İtalyan Katolik kilisesidir ve ayrıca Ermeni Apostolik Kilisesi olarak inşa edilmiştir. Bu arada kilisenin tepesindeki Meryem Ana’nın 2.5 metrelik tunç heykeli bebeğe benzetildiği için halk arasında Kilisenin ismi “Bebekli Kilise” olarak geçer.


adana-sakirpasa-konagi

Şakir Paşa Konağı

Dönemin valisi olan Şakir Paşa 1882 tarihinde yaptırılmıştır. 2004 yılında yeniden restore edilmiştir. Sonuç olarak tarihi yapısı ile insanların dikkatini çekmeyi başarmış olan yapılardan birisidir.


Türkiye’nin Her Yerinden Adana Otobüs Bileti İçin

www.biletara.com

Adana’da Gezilecek Yerler

Last modified: 26 Haziran 2021

Close